Ralf AronFoto: Arno Saar
Auto-Moto uudised
12. juuli 2015, 21:26

Ralf Aron võitis kolmest sõidust kaks ja kindlustas Itaalia F4-sarja liidrikohta

Ralf Aron võitis Mugello ringrajal sõidetud Itaalia Vormel-4 meistrivõistluste 4. etapil kolmest sõidust kaks ja kindlustas sellega oma liidrikohta meistrisarja punktitabelis.

Aron näitas head kiirust juba vabatreeningutel ja sõitis mõlemas kvalifikatsioonis, millistel jagati stardikohad esimeseks ja kolmandaks võistlussõiduks, ülekaalukalt parimad ringiajad. Teises kvalifikatsioonis oli 1aastase eestlase ringiaeg koguni 0,5 sekundi võrra parem kui lähimal rivaalil.

"Olime Mugellos varem trenni teinud ja samuti olime koos tiimiga auto kallal kõvasti vaeva näinud," kommenteeris Ralf ülekaalulkalt häid ringiaegu.

Alustanud esimest sõitu parimalt stardikohalt asus Prema Powerteami sõitja Ralf Aron võistlust juhtima ja kasvatas kärmelt oma edu konkurentide mitmele sekundile. Iga ringiga kasvas Ralfi edu poole sekundi võrra ja finišis edestas ta teist kohta 8,7 sekundiga.

"Esimeses sõidus sain kiiresti teistelt eest ära ja tegelikult ütles tiim mulle juba viiendal ringil, et hoiaksin rehve ega väga enam ei pingutaks," nentis ta.

Teiseks sõiduks rivistuti stardijoonele esimese sõidu kümne parema osalt pööratud järjestuses ja seega alustas Ralf võistlust kümnendalt kohalt. Stardi järel oli mitmete sõitjate vahel veidi rüselemist ja selles segaduses sai ka Aroni auto veidi viga ning kaheksa parema hulka ehk punktikohale tal tõusta ei õnnestunud.

"Start polnud kõige parem ja lisaks toimus esimesel ringil väike rüselus, milles lõhkusin tiiva," kommenteeris võidusõitja. "Auto oli seejärel balansist täiesti väljas ja kiirus kadunud."

Seevastu kolmas võistlussõit oli taas Ralf Aroni hea kiiruse demonstratsiooniks ja sellest kujunes praktiliselt esimese sõidu koopia. Aron juhtis stardist finišini ja lõpetas viis sekundit enne lähimat konkurenti.

"Kolmandas sõidus polnud mingeid probleeme ja vaid paar esimest kurvi pidin veidi võitlema, aga pärast seda oli kõik super," rõõmustas Aron.

Kuna sarja punktitabeli teise, Guan Yu Zhou tulemused jäid Mugello ringrajal tagasihoidlikumateks, siis kasvatas eestlane oma edu tiimikaaslase ees juba 50 punktile. Aronil on koos 206 punkti ja Zhou'l 156 punkti.

Nüüd järgneb Itaalia F4 meistrisarjas kahekuuline paus ja viimased kolm etappi sõidetakse alles septembris ja oktoobris. Siiski pole Aronil kavatsust kogu suve ainult puhata, vaid augustis kavatseb ta osaleda Saksamaa F4 sarja etapil, mis toimub Nürburgringil.

"Pole Nürburgringil varem võistelnud ja tulevikus võivad need kogemused kasuks tulla," kommenteeris Ralf Aron. "Samuti tahab ka tiim Nürburburgringilt kogemusi."