Meeskondlikus eraldistardis leppis Team Sky teise kohaga, aga Tour de France’i liidrisärk püsib Chris Froome’i seljas.Foto: Peter Dejong
Jalgrattasport
13. juuli 2015, 07:00

Tour de France'i üldliider Froome: Nibali suur kaotus üllatab

Prantsusmaa velotuuril sõideti eile üheksas etapp. 28 km pikkuse meeskondliku eraldistardi võitis selle ala valitsev maailmameister BMC, kes edestas vähem kui sekundiga Team Sky'd. Nelja sekundiga kaotas Movistar, viienda koha saanud Tanel Kangerti ja Rein Taaramäe meeskond Astana jäi võitjast maha juba 35 sekundiga.

Täna on Tour de France'il puhkepäev, homsest algavad velotuuri mägised etapid. Liidrina läheb neile vastu Team Sky esisõitja Chris Froome, kes on oma praeguse seisuga igati rahul.

"Muidugi tahtnuksime etappi võita, aga BMC oli meist seekord parem. Tuuri esimene faas läks meeskonnal aga eeldatust paremini. Ma pole mitte kuskil aega kaotanud, vaid hoopis vastupidi – võrreldes rivaalidega seda võitnud. Meie positsioon on fantastiline.

Kindlasti ei lasu surve minul, vaid rivaalidel. Võin mägedes sõita kaitsvama taktikaga. Näiteks ei osanud ma arvata, et Vincenzo Nibali (tiitlikaitsja, Kangerti ja Taaramäe meeskonna liider – toim) praeguseks mulle nii palju (2.22) kaotab. Enne Tour'i algust eeldasin, et tema on nende seas, kellele esimese puhkepäeva ajal kaotan," rääkis Froome pärast eilset etappi.

Üldjärjestuses järgnevad Froome'ile Tejay Van Garderen (BMC, +0.12) ja Greg Van Avermaet (BMC, +0.27). Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) on 5. (+1.03), Alejando Valverde (Movistar) 7. (+1.50) ja Vincenzo Nibali 13. kohal. Rein Taaramäe (+25.11) on 71. ja Tanel Kangert (+27.21) 82. kohal.