Vehkleja Erika Kirpu meenutab viimasel ajal medalimasinat. Kas autasu tuleb ka Moskvas toimuvalt MMilt?Foto: ALAR TRUU
Spordiblogi
13. juuli 2015, 07:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Sõudjad Luzernis, Levadia põrumine ja vehklemise MM

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 13. juuli valik:

Läinud nädala pluss | Eesti paarisaerulise neljapaadi kolmas koht Luzerni MK-etapil taastas usu, et aasta pärast toimuval Rio de Janeiro olümpial võib sõudekanalil juhtuda midagi ilusat. Vahepealne mitterahuldavate tulemuste jada ja umbmäärane jutt õigete koosluste otsimisest kippus seda usku kustutama. 3. koht koos treener Matti Killingu konkreetse sõnumiga mõjus turgutavalt.

Läinud nädala miinus | Eesti jalgpalliklubide paljulubav algus eurosarjas eelmisel nädalal oodatud jätku ei saanud. Kui Sillamäe Kalevi väljalangemine oli eeldatav ja Tallinna Flora oma kardetav, siis Tallinna Levadia oma arusaamatu ja andestamatu. Põhja-Iirimaa klubi Belfasti Crusadersi vastu näidati üles taktikalist ühekülgsust ja põhjendamatut aupaklikkust. Nappis nahaalsust, tulemuseks fopaa. Ainsana jätkab Nõmme Kalju.

Alanud nädala ennustus | 66% on tõenäosus, et Eesti võidab Moskvas toimuvalt epeevehklemise MMilt medali. Parim šanss on jätkuvalt naiskonnavõistluses, aga põnevusega tasub oodata ka mõlemat individuaalvõistlust – Erika Kirpu meenutab viimasel ajal medalimasinat. EM-hõbedaga üllatanud meeskonna medal MMil oleks suur üllatus, aga vehklemine ainult üllatustest koosnebki.