VÕIDULE! Egon Kaur oli Misso teedel tugevas konkurentsis kiireim. Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
13. juuli 2015, 07:00

Egon Kaur andis Rally Estonia eel tormihoiatuse (1)

Neljapäeval peetud Rally Estonia pressikonverentsil oli laua taga kuus kohalikku tipp-pilooti, kel väidetavalt suurim šanss Eesti esirallil võitu jahtida. Egon Kaurile kohta ei jäetud ja ta maksis selle eest kätte, tehes Võru rallisprindil kuuest mehest kolmel selja prügiseks.

Misso teedel sõidetud võistlusel jäid Rally Estonial startivatest kodustest tippudest eemale vaid Karl Kruuda ja Timmu Kõrge. Martin Kangur oli 0-auto roolis. Kaur ja kaardilugeja Annika Arnek näitasid parimat aega mõlema sprindikatse esimesel ja teisel läbimisel. "Et kolmandal korral olid teed juba suhteliselt hullud, hoidsime seal veidi tagasi ja ei hakanud end lõhkuma," selgitas Kaur, kelle edu teisena lõpetanud Sander Pärna ees oli lõpuks 10,7 sekundit. Kolmanda koha sai Siim Plangi, kes jäi Pärnast maha poole sekundiga.

Kaur ei osanud oma kiiruse võtit nimetada: "Suutsin ehk hommikul konkurentidest kiiremini ärgata. Meile oli see Rally Estonia eel kindlasti väga heaks sõiduks, sest järjest on tulnud päris pikk rivi katkestamisi erinevatel tehnilistel põhjustel ja võistluskilometraaž on väikeseks jäänud."

Teistest Rally Estonial startivatest Eesti tippudest oli Rainer Aus viies (+20,2), Roland Murakas seitsmes (+51,4) ja Raul Jeets kaheksas (+1.08,5).