Põlva Serviti ja HC Kehra finaalseeria võitis möödunud kevadel 3:2 Serviti, kes pälvis seeläbi õiguse osaleda tugevuselt teises eurosarjas (EHF-karikasari) kunas Kehra osaks jäi tugevuselt kolmas eurosari (EHF Challenge karikasari), kus mängib ka HC Viljandi.Foto: MATI HIIS
Käsipall
14. juuli 2015, 14:00

Põlva Serviti jäi eurosarjas esimesena asetatute seast välja, Kehra mahtus viimasena sisse

Käsipalli eurosarjades, EHF-karikasarjas ja EHF Challenge karikasarjas loositakse järgmisel teisipäeval esimese kahe võistlusringi paarid. Loosirattas on ka kolm Eesti klubi.

EHF-karikasarjas osaleb valitsev Eesti meister Põlva Serviti, kes paigutus 60 osaleva klubi seas 49. kohale, mis tähendas, et 24 esimeses ringis (mängupäevad 5. või 6. ning 12. või 13. september) osaleva klubi seas oldi esimene, kes asetatute seast välja jäi.

Serviti avaringi vastane on kas Zabrze Gornik (Poola), IF Ystad (Rootsi), Targu Jiu Energia (Rumeenia), GRK Varazdin 1930 (Horvaatia), TSV St. Otmar St. Gallen (Šveits), Haukar (Island), Maccabi Rishon Le Zion (Iisrael), HV Kras/Volendam (Holland), HB Dudelange (Luksemburg), Rainbow Kayseri SK (Türgi), KH Besa Famiglia (Kosovo) või Klaipeda Dragunas (Leedu).

Potentsiaalsetest vastastes on Serviti varem kohtunud Volendamiga, kellest 2008 jagu saadi, ja muidugi Dragunasega, kellega aastate jooksul korduvalt Balti liigas madistatud.

Tugevuselt kolmandas eurosarjas, EHF Challenge karikasarjas osalevad HC Viljandi ja HC Kehra. Viljandi alustab oktoobris mängitavast teisest ringist, kus ollakse asetamata meeskondade seas. Mulkide vastaseks tuleb kas Gruusia, Slovakkia, Islandi, Venemaa, Portugali, Serbia, Luksemburgi, Belgia, Kreeka või Türgi klubi.

HC Kehra pääses otse novembris mängitavasse kolmandasse ringi (1/16-finaal) ning mahtus viimasena asetatud meeskondade sekka, mis lubab loota mängitavat vastast. Kehra on eurosarjas mänginud 21-l hooajal ja suutnud esimesest vastasest jagu saada vaid kahel korral (2005 ja 2008).