PARANEB: Kristian Marmori põlv on piisavalt terve, et mees saab treenerikohuseid täites sellele toetada.Foto: TIINA KÕRTSINI
Rannajalgpall
15. juuli 2015, 10:24

Tõsise vigastuse tõttu treeneriks sunnitud Kristian Marmor ihkab platsile naasta (2)

Hooajaeelsel treeningturniiril oma vasaku põlve ristatisideme purustanud Eesti rannajalgpallikoondise kapten Kristian Marmor aitab SK Augur Enamat meeskonda treenerina ja ootab operatsioonile minekut.

"Platsi kõrval on isegi raskem olla, kui väljakul. Elad ikka kaasa ja soovid ise neid väravaid lüüa, tahad et mängijad teeks nii nagu sa palusid," kirjeldas vigastatud Marmor oma uut ametit. Kuigi sisuliselt oli ta Auguri treener ka mängijana, on ta nüüd pidanud meeskonna mänguplaani täiesti ümber ehitama. "Kui platsil olin, siis mängisime enamasti minu peale. Nüüd ründame palju meeskondlikumalt," muigas Marmor muutusest rääkides.

Kui pool hooaega on seljataga, jagab Augur Eesti meistriliigas kolmandat kohta. Liider Peugeot on nelja punkti kaugusel. "Päris rahul ei saa senise hooajaga olla – näiteks äsja lõppenud mängus kaotasime kaks puntki," rääkis Marmor laupäeval, kui tema hoolealused olid penaltitega 3:2 alistanud tabelis allpool oleva Santehi meeskonna. (Eesti meistriliigas saab normaalajal (3x12 minutit) võidetud mängu eest 3, lisaajaedu puhul 2 ja penaltitega võetud võidu eest 1 punkti.) "Aga on ka helgemaid ja rõõmsamaid hetki olnud. Üritame ikka meistritiitli poole püüelda."

Mängijana Marmor Augurit sel hooajal kindlasti aidata ei saa. Mai keskpaigas saadud ristativigastus ootab jätkuvalt operatsiooni. Ometi on põlv juba iseenesest nõnda palju paranenud, et mees saab trennis kergemaid harjutusi kaasa teha. Kas see tähendab, et pärast mitmendat vigastust karjääri lõppenuks kuulutanud Marmor võib otsuse ümber mõelda?

"Süda kisub ikka platsile, aga annan aru, et kolm ristatioperatsiooni on liiga palju. Praeguse plaaniga minust enam mängijat ei saa, aga vaatame pärast operatsiooni, kuidas taastumine on," ta võimalust päriselt maha ei mata.