FC Vaduzi ründaja Pascal Schürpf. Foto: FC Vaduz
Jalgpall
15. juuli 2015, 07:00

FC Vaduz hankis mängudeks Nõmme Kaljuga tugevdusi (2)

Homses Euroopa liiga teise eelringi avakohtumises Nõmme Kalju vastu saab Liechtensteini klubi FC Vaduz kasutada rikkalikumat mängijatevalikut kui esimeses eelringis.Ridu täiendati ründajate, marokolase Ali Messaoudiga (eelmine klubi Tilburgi Willem II, Holland) ja paraguailase Mauro Caballeroga (FC Porto, Portugal) ning horvaadist poolkaitsja Stjepan Kukuruzoviciga (Budapesti Ferencvaros, Ungari).

Avaringis San Marino klubi La Fiorita vastu (Vaduz võitis mängud 5:0 ja 5:1) ei saanud keegi neist mängida, sest üleminekuid ei jõutud UEFAs registreerida, aga Kalju vastu saab peatreener Giorgio Contini kolmiku soovi korral platsile saata. Ainult äsja Berni Young Boysist hangitud mängujuht Moreno Costanzo, kes esindanud ka seitse korda Šveitsi koondist, ei saa Kalju vastu mängida.

FC Vaduz esindab eurosarjas Liechtensteini, sest on traditsiooniliselt riigi karikavõitja (viimasest 21 karikasarjast on 19 lõppenud just nende võiduga). Iganädalaselt mängib kääbusriigi ainuke profiklubi aga Šveitsi meistrivõistlustel, kus alustatakse kolmandat järjestikust hooaega kõrgliigas.

Mullu oldi eelviimased, millest aga piisas, et jääda UEFA Euroopa riikide kõrgliigade edetabelis 12. kohal olevasse Šveitsi meistrisarja püsima. "FC Vaduz on Liechtensteini jalgpalli suursaadik. Mängitakse küll Šveitsi meistrisarjas, aga klubi identiteet on selgelt Liechtensteini oma. Meeskonda kuulub ka neli riigi koondislast – väravavaht Peter Jehle, keskkaitsja Daniel Kaufmann ning poolkaitsjad Nicolas Hasler ja Franz Burgmeier," ütles Õhtulehele Liechtensteini ajalehe Volksblatt spordireporter Marco Pescio.

Vaduz – Kalju kohtumine algab homme Eesti aja järgi kell 20.45. Telepilti matšist praeguste teadete kohaselt ei toodeta. Korduskohtumine peetakse nädal hiljem Tallinnas. Paari võitjat kolmandas eelringis ootav vastane loositakse aga juba reedel.