Kalle KlandorfFoto: ARNO SAAR
Korvpall
16. juuli 2015, 16:05

Kannapöörde teinud TLÜ/Kalevi peatreener Kalle Klandorf: meil paluti jätkata (4)

Lõppenud hooajal korvpalli meistriliigas seitse võitu kogunud ja põhiturniiril eelviimase, 8. koha saanud TLÜ/Kalevi toss tundus kevadel täitsa väljas olevat.

Kalev pidanuks vastavalt meistriliigajuhendile aprilli lõpus kohtuma esiliiga võitja Baltecoga, et selgitada välja see klubi, kes järgmisel hooajal mängib kõrgemal tasemel. Peatreener Kalle Klandorf teavitas aga korvpalliliitu suusõnaliselt ja ka meili teel, et nemad üleminekumänge kevadel kindlasti ei pea, sest meeskonda sisuliselt ei eksisteeri. 

Seda üllatavam on tänane uudis, et TLÜ/Kalev taotleb kohta FIBA Challenge Cup karikasarjas, rääkimata Balti ja Eesti liigas osalemist. Peatreener Kalle Klandorf selgitab.

Kalle, täna tuli selline vahva uudis, et TLÜ/Kalevi korvpallimeeskond, mis veel kevadel loobus meistriliiga üleminekumängudest ja oli sisuliselt pille kotti pakkimas, taotleb eurosarjakohta. Selgitage palun nende uute tuulte tagamaid.
Mitmepoolne asi. Ühtepidi paluti meid, et me jätkaksime Eesti korvpalli huvides. Teistpidi vaatasime oma võimalused ja ressursid üle. Arutasime Tallinna Ülikooli ja oma toetajatega asja ning otsustasime, et mängime siis.

Kes Teid palus?
Ma tean, et oli üks meistriliiga koosolek, kus meie ei osalenud, kuna me enam ei kuulunud meistriliigasse. Seal laua taga arutati ja kõik klubid olid selle poolt, et me jätkaksime. Siis tehti mulle ka jätkamisettepanek.

Kas jätkamisotsus tuli lihtsa südamega?
Ei tulnud lihtsa südamega, ikka võttis aega see kaalumine. Eks see info oli mul enne koosolekut, aga ütlesin, et las koosolek otsustab, kas [meie jätkamist] on vaja või ei ole. Arvati, et on vaja.

Seega TLÜ/Kalev jätkab tuleval hooajal Eesti meistriliigas?
Jah. Tänaseks minu teada otsus tehtud, et me jätkame eesti meistriliigas. Igal juhul meile on öeldud, et me saame mängida meistriliigas.

Kuidas võistkonna komplekteerimine edeneb?
Need asjad on kõik väga värsked, eriti veel komplekteerinud pole. Mõned läbirääkimised on peetud, aga üldiselt on veel vara rääkida veel, kas need mängijad meile tulevad. Aktiivselt hakkame otsima ka välismängijaid - teatud positsioonidele on, nagu alati, mingit lisajõudu vaja. Treeninguid alustame esmaspäeval, 27. juulil.