Irina Embrich otsustavas matšisFoto: Merili Luuk
Vehklemine
17. juuli 2015, 13:20

NUKKER! Eesti epeevõistkondade tee MMil katkestasid Jaapani võistkonnad (3)

Medalimõtetega Moskva MMile sõitnud Eesti epeekoondist tabas järjekordne tagasilöök, kui meie naiskond (Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Katrina Lehis, Irina Embrich) alistus juba 1/8-finaalis torgetega 41:45 Jaapanile. Ka meeste teele jäi ette Jaapan. 

Naiskonna kohtumine algas viivitusega, sest Jaapani naiskond jõudis matile ligi 10 minutit kohtumise algusajast hiljem ning seejärel ei leidnud kohtunikud mõõkade fikseerimise jaoks vajalikke vahendeid.

Terve kohtumise oli Eesti tagaajaja rollis, vahepeal läks vahe suisa viiele torkele. Seitsmendas matšis suutis Julia Beljajeva vahet vähendada kolmele torkele, kuid jaapanlased protestisid ühe topelttorke üle, mis ka rahuldati. Eestlased jäid taas viie torkega taha ning kuigi ankrunaine Irina Embrich suutis küll viimases matšis vahe ühele torkele vähendada, olid jaapanlannad visad ning eestlannade medalitee on katkenud.

Karm kaotus on see ka olümpiale mōeldes, sest eelmisel MMil teenis Eesti hōbemedali, kuid nüüd on võimalik teenida maksimaalselt 9. koht. 

Langemisringis alistati Rootsi 45:30 ning USA 45:28. Lõpuks võeti 9. koht, Lõuna-Korea alistati 42:31.

Kuu aega tagasi EMil hõbemedali võitnud meeskond koosseisus Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Peeter Turnau ja Marno Allika pidid tunnistama avaringis jaapanlaste paremust 31:45.