Video: Viljar Voog
Auto-Moto uudised
17. juuli 2015, 13:58

ÕHTULEHE VIDEO | Timmu Kõrge hirmsast teelt väljasõidust: arvasin, et nüüd jääb keegi jälle alla (7)

Harju rallil juhtunud traagilise õnnetuse kordumine oli lähedal ka Rally Estonia avakatsel – Timmu Kõrge kihutas oma Peugeot 208 sõiduvahendiga rajalt välja ja otse tosina pealtvaataja poole. Õnneks said kannatada vaid pealtvaatajate toolid.

„Tahtsime kurvi väga kiiresti võtta, aga tabasime teeperve ja see võttis rehvi veljelt maha,“ rääkis Kõrge avarii põhjustest.

Mehe masin kihutas kõrgel kiirusel teelt välja ja kahjuks olid täpselt selle paiga valinud pealtvaatamiseks kümme kuni viisteist pealtvaatajat. „Võttis ärevaks küll, sest ju ei tea, kas nüüd hoo saab maha või mitte. Arvasin, et nüüd jääb keegi jälle alla,“ vihjas Kõrge ilmselt Harju ralli traagilisele õnnetusele, kus hukkusid kolm pealtvaatajat.

Piloodi sõnul ei olnud tema teele jäänud pealtvaatajad ka väga kiire reaktsiooniga: „Vahtisid nagu vasikad meid. Seda rõhutage küll, et kui keegi näeb autot tulemas, siis põgenege! Sõitsime üle nende toolide ja nende lõhkumise pärast palume vabandust.“

Napp pääsemine ("Kuidagi vingerdasime end nende vahelt välja") Kõrge taktikat ülejäänud ralli osas ei muuda. „See ei tohi jääda kummitama, tuleb edasi minna!“ Kehv kvalifikatsiooni aeg tähendab, et vähemalt ei pea ta muretsema homse stardikoha valimisel, mida saavad teha vaid 15 kiireimat pilooti. "Sellevõrra on elu lihtsam"