Irina EmbrichFoto: ALDO LUUD
Vehklemine
17. juuli 2015, 16:02

Irina Embrich: Pisarad voolasid, kuid oli vaja need ära kuivatada ja edasi võidelda! (1)

Eesti epeenaiskonna ankrunaine Irina Embrich tõdes pärast MMil saadud 9. kohta, et kaheksandikfinaalis üllatuslikult saadud kaotuses Jaapanile saab süüdistada liigset närvilisust. 

"Terve meie matš oli liiga närviline. Võib-olla kuskil saime aru, et jaapanlased on meist nõrgemad ja see on väga tähtis start ning me peame neid võitma. Aga kuidas me neid võitma peaksime, sellele me ei mõelnud. Aga kuidas? Millega? Mis võtetega? Kuidas? Sellele me ei tulnud," tõdes ta. 

Embrich läks viimasele matšile Ayaka Shimookawa vastu 34:38 kaotusseisus, kuid tegi kiirelt kolm torget tagasi. Ometi kaotas Eesti lõpuks 41:45.

"Selles olukorras oli väga raske midagi teha, ta tegi paar duublit ja ongi matš läbi. Samas mina ka natuke kiirustasin, tegin ära oma kolm torget ning oleksin pidanud edasi mängima. Läksin aga liiga elevile ja hakkasin üle tahtma," tõdes ta.

Eesti teenis lõpuks 9. koha ehk võitis väljalangenute seas kolm matši, alistades esmalt 45:30 Rootsi, 45:28 USA ning siis 42:31 Lõuna-Korea. "Istusin Rootsi matši eel pingil ja pisarad voolasid. Sain aru, et mul on vaja need ära kuivatada ja edasi võidelda!"