Aleksei Lukjanuk stardib homseltele katsetele 11.Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
17. juuli 2015, 19:00

Ralliässade ilmaennustus lubab laupäevaks kuiva ilma

Kes on veel kahe vahel, kas tulla homme Otepää ümbruses ja Elva linnas toimuvat Rally Estoniat oma silmaga kaema, võib seda julge südamega teha. Eesti ja Euroopa parimad rallimehed teavad (loodavad – toim), et ilm jääb kuivaks.

Nimelt toimus täna Tartu kesklinnas kvalifikatsioonikatsele järgnev stardijärjekorra valimine ning esimesena valiku langetanud Kajetan Kajetanowicz eelistas homme hommikul startida 15. Ajasõidus talle vaid 0,01 sekundit kaotanud Martin Kangur valis 14., Karl Kruuda 13. stardipositsiooni ja vaid konkurentidest raskemal N-rühma masinal kihutav Aleksei Lukjanuk jättis ühe koha vahele ning ta eelistab startida 11. kohal, mil teed veel ehk liialt pehmeks läinud pole. Otse tema ees stardib teinegi N-rühma Mitsubishi, mille roolis Siim Plangi. ERC sarjas esikohta hoidev Craig Breen sai üle jäänud 12. järjekorranumbri.

Ralli favoriitide hilised stardipositsioonivalikud tähendavad, et nad ootavad homseks rallipäevaks kuiva ilma, mil esimesed sõitjad hiljem lähte saavatele teed puhastavad. Kui prognoosid näitaksid vihmasadu, oleks parem startida eespoolt.

Esikohanõudlejatest ei saanud stardipositsiooni valida Timmu Kõrge, kes käis kvalifikatsioonikatsel rajalt väljas ja 15 parima sekka ei mahtunud. Tema täidab homme musta hobuse rolli.