Aleksei LukjanukFoto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
18. juuli 2015, 15:07

Rally Estonia liider Lukjanuk: lootsin kergemat võistlust

Kui Rally Estonial on sõidetud viis kiiruskatset, on Eesti esirallit juhtimas venelane Aleksei Lukjanuk. "Täiesti ausalt, lootsin kergemat võistlust," tõdes ta päeva esimesel teeninduspausil. "Ma tõesti ei oodanud, et esikohale sõidavad nõnda väikeste vahedega neli meest. Aga see ongi põnev ja tore."

Lukjanuk ajas hommikuste kiiruskatsete vahel juttu ka Karl Kruudaga ja koos tõdeti, et 140 km/h ulatuvad kiirused muudavad sõidu parajalt riskantseks. "Aga õige võidusõit ongi alati natukene ohtlik ja vea võib teha meist igaüks," rääkis Lukjanuk 2,2 sekundi sisse mahtuva esineliku kohta, kuhu lisaks temale kuuluvad ka Kajetan Kajetanowicz, Martin Kangur ja Kruuda. "Me läheme nüüd päevastele katsetele vastu liidritena ja meil on kohustus natukene rohkem riskida, et oma kohta kaitsta."

Kes aga tegelikult laupäeva lõpuks esikohal asetseb, on pea võimatu ennustada. "Kõik mu konkurendid võivad teha tugeva päeva teise poole ja võita," rääkis Lukjanuk, kes nokitses teeninduses ka auto seadistuste kallal, et end veidi mugavamalt tunda.