Jürgen Zopp pidi tunnistama Gruusia esireketi paremustFoto: MATI HIIS
Tennis
18. juuli 2015, 21:13

Eesti Davis Cupil kõrgemasse gruppi ei pääsenud

Eesti Davis Cupi tennisemeeskond mängis täna Euro-Aafrika tsooni III grupi turniiril San Marinos otsustava kohtumise edasipääsu eest tugevamasse gruppi. Paraku tuli tunnistada Gruusia paremust ja nii jätkatakse ka tuleval aastal III grupis.

Esimesena läks väljakule Vladimir Ivanov, kes mängis Aleksandre Metreveli (ATP 519) vastu. Kuni seisuni 4:3 hoidsid mängijad tasavägistes geimides oma pallingut, kuid siis õnnestus Metrevelil murda Ivanovi servigeim ja avasett lõppeski 6:3 Gruusia esindaja kasuks. 

Teises setis oli Ivanovil 2:1 eduseisul Metreveli servil kolm murdepalli. Viimane õnnestus tal ka realiseerida ning ta asus 3:1 juhtima. Seisul 5:2 sai aga Metreveli kätte mängukindluse ning võitis järjest 3 geimi. 5:5 seisul hoidis Ivanov servigeimi ja tal oli ka settpall seisul 6:5, kuid seda võita ei õnnestunud. Nii jõudis teine sett kiiresse lõppmängu. Ka see kulges punkt-punktis, kuid piisas esimesest matšpallist ja grusiinlane võttis 7:6(5) seti- ja koos sellega ka matšivõidu. 

Teises ükiskmängus läks väljakule Eesti esireket Jürgen Zopp, kelle vastaseks Gruusia esinumber Nikolos Basilashvili (ATP 120) . Zopp alustas hästi ning eduseisul 4:2 vastase servil oli tal võimalus minna puhkepausile seisuga 5:2, kuid murdepalli võita ei õnnestunud. Esimene sett lõppes siiski eestlase 6:3 võiduga.

Teises setis mängupilt muutus. Basilashvili kasutas ära Zoppi teist servi ja võitis sealt palju punkte. Mõlemad murdepallid, mis grusiinlasel kasutada olid ta ka realiseeris ja võitis seti 6:2.

Otsustav sett kujunes äärmiselt tasavägiseks. Kuigi mõlemal mängijal olid kasutada ka murdepallid: Zoppil kolm ja Basilashvilil neli, siis realiseerida õnnestus neist vaid üks. Seda tegi grusiinlane ja võitis ka seti 6:4. Mängu tulemus seega Gruusia esindajale 3:6, 6:2, 6:4.

Üleminekumängudelt tugevamasse gruppi pääseid Gruusia ja teisest poolfinaalist Norra, kes alistas Küprose 2:0.