Hetkeliider Aleksei LukjanukFoto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
19. juuli 2015, 09:24

RALLY ESTONIA | Duell võidule: Lukjanuk lubab kaitsta Eesti au, Kajetanowicz tagasi ei hoia

On enam kui tõenäoline, et Rally Estoniat ei võida tänavu eestlane. Ometi võib võitjaks tulla aga valitsev Eesti meister – venelane Aleksei Lukjanuk üritab tõrjuda poolaka Kajetan Kajetanowiczi rünnakuid.

Reede õhtul lubas Lukjanuk Õhtulehele, et kui tema Rally Estoniat ei võida, peaks esikoht jääma Eestisse. Arvestades, et tänase päeva algul on parim eestlane, Rainer Aus, liidrikohast 31 sekundi kaugusel, pole venelasest piloodil valikut. "Meil on nüüd ainult üks ülesanne: olla homme kiireimad!" lubas valitsev N-rühma Eesti meister, et esmakordselt siinsetel teedel kihutavale poolakale ta võitu jätta ei plaani.

Lukjanuki sõnul on tal oma lähima rivaali, 2,4 sekundi kaugusel oleva Kajetanowiczi ees üks suur eelis: "Mina ei võitle ERC sarja üldvõidule. Ma võin riskida!"

M-Spordi meeskonna Ford Fiesta R5 autoga kihutav poolakas on nimelt hetkel Craig Breenist EM-sarja üldarvestuses maas 21 punktiga, ent Rally Estoniaga see vahe ilmselt väheneb. Kuigi kaalul on meistritiitel, ei kavatse Katejanowicz ralli esikohajahis tagasi anda. "Laupäev oli väga raske päev. Me läbisime kokku 124 kilomeetrit ja nende tulemus on vaid 2,4 sekundiline vahe Alekseiga – uskumatu!

Heakene küll, ta sai valestardi eest 10 sekundit trahvi, nii et ta oli täna (laupäeval - toim) minust kiirem. Ka homme (pühapäeval) on tal eelis, sest tunneb kiiruskatseid, samas kui mina olen siin esimest korda. Tegelikult olen ma väga üllatunud, et nii kõrges mängus sees olen, aga me peame ka edaspidi maksimaalselt keskenduma ja Alekseid survestama," rääkis Ford Fiesta rooli keerav rallimees.

Kajetanowiczil on kahju, et eile pudenesid esikohakonkurentsist Karl Kruuda ja Martin Kangur. Ühelt poolt oleks võitlus esikohale seda põnevam ja teiseks, hetkel on Breen tänu nende meeste katkestamistele ERC1 klassis ehk R5-autode konkurentsis teisel kohal. "Karl ja Martin olid väga kiired ja teadsid katseid hästi, aga meie (Kajetanowiczi ja Lukjanuki – toim) tempos oli raske püsida," lisas poolakas.