Ivar Valdmaa (paremal).Foto: Arno Saar
Korvpall
19. juuli 2015, 16:06

BC Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa: lisaks Ühisliigale ja Eesti meistrivõistlustele mängime võibolla ka äsjaloodud eurosarjas (4)

BC Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa sõnas Õhtulehele, et Kalev võib tuleval hooajal lisaks Ühisliigale ja Eesti meistrivõistlustele mängida ka Euroopa Korvpalliliidu (FIBA Europe) vastloodud sarjas.

Kuigi Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi rääkis juuni lõpus, et FIBA Europe'i loodavas sarjas on alagrupiturniirile ehk 64 parema sekka Eesti meeskondadest koht garanteeritud vaid Tartu Rockile, siis sõnas Valdmaa, et Kalevile pakutakse samuti kohta uue eurosarja põhiturniirile.

Esialgse info kohaselt jagatakse 64 FIBA Europe'i sarjas osalevat klubi neljaliikmelistesse alagruppidesse, mis tähendab, et Kalev saaks sel turniiril kirja vähemalt kuus mängu. Ühisliigas ootab Kalevit nagu eelmiselgi aastal 30 kohtumist.

Mis seisu jätaks Ühisliigas ja FIBA Europe'i sarjas osalemine aga Eesti meistrivõistlused? Valdmaa ütles, et loodetavasti jõutakse Eesti Korvpalliliiduga kokkuleppele ning Kalev mängiks põhiturniiril kaks ringi.

Must lähiminevik, helge tulevik?

Veel kuu-kaks tagasi oli selgusetu, millisel tasemel ja kas üldse Kalev jätkab. "Kaks nädalat tagasi olime pessimistlikud, kuid viimaste nädalate jooksul oleme saavutanud mitmeid kokkuleppeid, mis annavad alust loota sarnast eelarvet võrreldes eelmise hooajaga," sõnas Valdmaa.

Maksu- ja Tolliameti suunas saadab Kalevi president aga kiidusõnu. "Nad suhtuvad spordiprobleemidesse mõistvalt ja loodetavasti jõuame nendega mõistlikule kokkuleppele."

Ühisliiga präänik on veelgi magusam

Eelmisel hooajal oli Kalev lähedal ajaloolisele saavutusele - Ühisliigas oldi ühe jalaga play-off'is ehk kaheksa parema seas, kuid lõpuks lepiti valusa 9. kohaga. Uuel hooajal minnakse tegema vigade parandust, sest eelarve peaks jääma samasse suurusjärku. "9. koht oli meie eelarvet vaadates väga hea tulemus, kuid eesmärk ei saa olla eelmise hooaja omast madalam," rõhutas Valdmaa.

Ühisliiga auhinnafond on presidendi sõnul tõusnud 6 miljoni euroni, mis jaguneb toetusrahade (kõikide klubide vahel võrdselt) ja preemiarahadena. Lisaks teatud saavutuste eest motivatsioonipakett, mis muudab eriti väiksematele klubidele liigas osalemise veelgi soodsamaks.