Auto-Moto uudised
19. juuli 2015, 18:26

ÕHTULEHE VIDEO | Rally Estonia võidumees: olen naeratanud hetkest, mil me veeresime üle finišijoone

Esimest korda Rally Estonial triumfeerinud venelane Aleksei Lukjanuk oli pärast finišit väga kurnatud, kuid mõistagi äärmiselt õnnelik. 

"Ma olen väga kurnatud. Me pingutasime nii kõvasti, et võita. Väga raske on praegu rääkida, aga ma olen naeratanud hetkest, mil me veeresime üle finišijoone," sõnas rõõmus võidumees Õhtulehele. "See on suurepärane tunne ja ülikõva tulemus võita selle autoga. Mis võiks olla parem?"

Alates ajast, mil Eurosport võttis üle autoralli EM-sarja promotöö, pole Rally Estoniat võitnud ükski N-rühma masin. Kuidas Sul õnnestus nii kiiresti sõita? "Mul on kõvasti kogemusi, see aitas palju, aga samuti mu oskused. Lisaks on meil on parim auto, parimad rehvid ja parim meeskond - see on hea kooslus Eesti teede jaoks."

Kuivõrd Sind üllatas teise koha saanud poolaka Kajetani Kajetanowiczi kiirus? "Ma ei oodanud, et ta on algusest saati nii kiire. Aga Poolas on palju kruusateid ja nad on üsna kiired, nagu me nägime WRC rallil, seega neil on mõningaid kogemusi taolistel teedel. Eestis on küll rohkem hüppeid, aga üldiselt on pinnas sama. Kindlasti väga hea tulemus temalt."

Autol Valgevene lipud, aga oled venelane. Kas me saame öelda, et võit tuli Eestisse? "Me oleme Eesti meistrid, seega me kaitsesime oma tiitlit ja tõestasime, et see pole võlts. Ma armastan Eestit, see on mu teine kodu. Tegime siin palju testisõite."

Miks Sulle meeldib siin sõita, kas kiirete kruusateeede pärast? "Ma õppisin eestlastelt palju, sest nad on nii kiired, arvatavasti kõige kiiremad Baltikumist. Nad õpetasid mind palju, ma kasvasin siin sõitjana ja kõik see viis tänase tulemuseni."

"See on parim ettevalmistus Soome ralliks. Me näitasime paljudel kiiruskatsetel hullumeelset kiirust, panime end proovile ja kasvatasime enesekindlust. Ma arvan, et meil läheb Soomes hästi."