Eesti meeste võrkpallikoondis juhib Euroopa liigas täiseduga A-alagruppi.Foto: LAURA OKS
Spordiblogi
20. juuli 2015, 07:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Võrkpallurid, vehklejad ja Nõmme Kalju

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 20. juuli valik:

Läinud nädala pluss | Eesti meeste võrkpallikoondis mängib võimsalt ja veenvalt. Täisedu Euroopa liigas tähendab kindlat finaalturniiri kurssi ning võitude noppimise käigus on peatreener Gheorghe Cretu jaganud ohtrasti mänguaega neile, kes EMi play-off'is pingil või tribüünil istusid. See on tark ja pikka perspektiivi teeniv teguviis, mis väärib kiitust täpselt samamoodi nagu Eesti meeskonna poolt Pärnus näidatud võitlusvaim.

Läinud nädala miinus | Eesti epeevehklejad kukkusid Moskvas toimunud MMil kolinaga läbi. Kui loodetust tagasihoidlikum esinemine individuaalturniiridel (erandiks Katrina Lehise 6. koht) endas suuremat traagikat ei kätkenud, siis mõlema võistkonna totaalne krahh muutis Rio de Janeiro olümpiale kvalifitseerumise palju keerulisemaks. Aasta kõige tähtsam võistlus läks aia taha.

Alanud nädala ennustus | 25% on tõenäosus, et Nõmme Kalju pääseb Euroopa liigas kolmandasse eelringi. Teise eelringi avamängus kaotati Šveitsi kõrgliigasse kuuluvale Liechtensteini klubile FC Vaduz 1:3, mis tähendab, et kordusmängus vajatakse 2:0 või kolmeväravalist võitu. Vaduz on selge soosik, Kalju üks väheseid hüvesid on võõrsil löödud värav.