Gert KrestinovFoto: Rauno Kais/Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon
Auto-Moto uudised
20. juuli 2015, 09:17

Krossimehed Gert Krestinov ja Tanel Leok kimasid Inglismaal esikuuikusse (2)

Foxhilli krossirajal jätkusid Maxxis Inglismaa motokrossi meistrivõistlused, kus käisid kõrgeid kohti nõudlemas ka tiitlivõistlustel hooaja kokkuvõttes poodiumikohta ihkavad Tanel Leok ja Gert Krestinov.

Kvalifikatsioonis olid Leok (Kawasaki) ja Krestinov (Honda) Shaun Simpsoni (KTM) ja Graeme Irwini (Suzuki) järel 3. ja 4.

Esimese sõidu võitis meistrivõistluste liider Simpson, kellele järgnesid Elliot Banks Browne (Suzuki) ja sõitu alguses juhtinud Irwin. Leok oli sõidu alguses kaheksas, kuid pidi kohti ära andma ja lõpetas 12. kohal. Tagasihoidliku stardi teinud Krestinov oli teise kümne keskel, kuid suutis sõidu edenedes lõpuks kaheksandaks sõita.

Simpson võttis ka teisest sõidust võidu, kui edestas Irwinit ja Barri. Leok oli sõidu alguses esikuuiku piirimail ja tõusis lõpuks neljandaks, Krestinov kihutas alguses seevastu kümnenda koha kandis ja ka tema suutis oma tulemust kohendada ning lõpujoone ületas ta viiendana.

Viimast sõitu juhtis üle poole distantsi Krestinov Simpsoni ees, kuid britt võttis lõpuks siiski oma ja võitis sõidu Krestinovi ja Brad Andersoni (Yamaha) ees. Leok liikles sõidu algfaasis esikümne piirimail ja tõusis sõidu edenedes lõpuks viiendaks.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht jälle Simpsonile, kes kogus maksimaalsed 75 punkti, teiseks tuli Barr (53 p), kolmandaks Irwin (52 p) ja neljandaks Krestinov (49 p), Leokile kuulus 43 punktiga kuues koht.

Simpson suurendas meistrivõistlustel oma edu ja tal on nüüd koos 419 punkti, Leok (303 p) jätkab teisena ja Krestinov (287 p) kolmandana.

Maxxis Inglismaa motokrossi meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse 6. septembril Preston Docksi krossirajal.