Karl-Eerik Luigend (paremal) heitlemas Joel LindperegaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
20. juuli 2015, 16:18

AMETIK: FC Flora saatis kaks meest Paidesse ja Soome ründaja Viljandisse laenule

Tallinna Flora saatis oma poolkaitsja Karl-Eerik Luigendi hooaja lõpuni laenule Paide linnameeskonda ja Soome ründaja Sakari Tukiaineni samadel tingimustel Viljandi Tulevikku 

Kuigi jalgpalliliidu kodulehelt nähtub, et Luigend on eilsest saati justkui klubita, siis Flora tegevjuht Jaak Prints kinnitas Õhtulehele, et vasakujalgne poolkaitsja on Flora mängija ja siirdub lihtsalt Paidesse laenule.  

Luigend aitas Florat poole hooaja jooksul 14 liigamängus, mille jooksul lõi ühe omavärava. Euroopa liigas tegi ta kaasa vaid avamängu viimased 10 minutit.

Hooaja eel Soome tugevusel kolmandast liigast Florasse tulnud Tukiainen ei suutnud end päriselt Norbert Hurda käe all põhimeheks mängida, kuid lõi Flora kasuks meistriliigas neli väravat. Neist mõnigi oli väga tähtis.

Lisaks siirdub Paidesse 18aastane kaitsja Joosep Juha, kes pallis esiliigas, Flora duubelmeeskonnas.

FC Flora duubelmeeskond sai täiendust kolme Eesti noortekoondislasega. Flora omandas Viljandi Tulevikult 17aastase paremkaitsja Oskar Berggreni mängijaõigused, laenulepinguga liituvad Nõmme Unitedist 16aastane ründaja Henri Järvelaid ja 16aastane väravavaht Ingmar Krister Paplavskis.

Hooaja esimeses pooles Sillamäe Kalevist laenul olnud ja FC Flora II nimekirja kuulunud Mihhail Kolesnikov jätkab karjääri laenulepinguga Paide Linnameeskonnas.

Eesti liiga üleminekuaken sulgub tänase tööpäeva (mitte ööpäeva) lõpus, kui ei ole jalgpalliliiduga varasemalt kokkulepitud teisiti.