Iisakul toimub staadionimaraton. Pilt on illustratiivneFoto: Arno Saar
Kergejõustik
20. juuli 2015, 18:06

Ühe päevaga kolm maratoni?! Neli Eesti meest kavatsevad katsumuse läbi teha! (5)

Homme toimub Ida-Virumaal Iisaku staadionil omapärane jooksuvõistlus, kus ühe päeva jooksul on kavas kolm maratoni. Neli osalejat plaanivad läbida need kõik!

Ragnar Virma, Priit Valk, Tõnis Tali ja Aivar Luud on need neli meest, kes kavatsevad maratoni starti minna nii kell 10, kell 18 kui ka kell 23. Ragnar Virmal on tahtmine lisaks kolme maratoniga kogunevale enam kui 126 kilomeetrile joosta rohkemgi. Nimelt kavatseb ta startida ka ööpäeva kestva jooksuürituse lõpetuseks kolmapäeval kell 9 startival veerandmaratonil, mille raames saab joosta ka klassikalist staadionidistantsi – 10 000 meetrit.

Koos maratoonaritega stardivad ka poolmaratonijooksjad. Naistest kavatsebki ööpäevaga pikima maa, 74 kilomeetrit läbida Kaja Jõemets, kelle plaani kuulub kolm poolmaratoni ja üks veerandmaraton, kusjuures öömaratoni ajal jookseb ta vastu oma esimesele juubelisünnipäevale.

Kokku on Iisakus osalemas 48 sportlast, neist 30 kavatseb joosta vähemalt ühe maratoni, mille raames läbitakse 400 meetri pikkust ringi 105 ja pool korda.

Lisaks on Iisakus teisipäeval alates kella 16.30st kavas noortele ja lastele sõltuvalt vanusest 1500 m, 800 m ja 100 m stardid.

Pealtvaatajatele on võistluspaigas ööpäevaringselt avatud ilu- ja tervisetelgid. Kavas on ka ennustusvõistlus, kus tuleb ära arvata võitja aeg.

Esmakordselt joosti Eestis staadionil maratoni võidu Iisakus eelmisel aastal ja siis saavutasid esikoha Ida-Virumaa jooksjad German Terehhov ja Hillevi Velba, kes said võiduajaks vastavalt 3:16.54 ja 4:03.02.