Kas Viljandi Tuleviku eest saab Sakari Tukianine korralikult püssi paukuma?Foto: TEET MALSROOS
Jalgpall
20. juuli 2015, 19:49

KES KUHU? Meistriliiga üleminekuakna viimase päeva tehingud

Eesti jalgpalli meistriliigas oli täna viimane päev sel hooajal, mil koosseisu sai registreerida uusi mängijaid. Kõige aktiivsemalt tegutses FC Flora.

Nii saatis Flora poolkaitsja Karl-Eerik Luigendi laenule Paide linnameeskonda, soomlasest ründaja Sakari Tukiainen esindab hooaja teisel poolel aga Viljandi Tulevikku. Paidesse saadeti ka Joosep Juha, samal ajal enda ridadesse (esialgu duublisse) hangiti noortekoondislased Oskar Berggren (Tulevikust), Henri Järvelaid ja Ingmar Krister Paplavskis (mõlemad laenulepingu alusel Nõmme Unitedist).

Tartu Tammeka registeeris tagasi koosseisu Reio Laabuse, paberimajandus käib veel Siim Tenno osas. Nõmme Kaljuga liitus Austraaliast naasnud Stanislav Goldberg, FC Infonetiga aga Kevin Kaivoja. Pärnu linnameeskond pikendas laenulepinguid Robert Kirsi ja Kristen Saartsiga, Paide koosseis on lisas Luigendile ja Juhale täienenud ka Joel Indermittega.

Mõned (välisliigadega seotud) tehingud vormistatakse tõenäoliselt ka hiljem, eeldusel, et esmased paberid on täna jalgpalliliitu jõudnud. Nii näiteks soovivat Paide registreerida koosseisu üht Venemaa kaitsemängijat, Sillamäe Kalev peab aga läbirääkimis vana tuttava Jevgeni Kabejeviga. Välismaalt soovivat lisajõudu värvata ka Infonet ja Narva Trans