Nõmme Kalju ründaja Ats Purje.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
20. juuli 2015, 20:47

Kalju ja Ats Purje lõid Tuleviku vastu euromänguks jala soojaks

Eesti jalgpalli meistrivõistluste kõrgliiga 19. voorus alistas Nõmme Kalju kodus 4:0 Viljandi Tuleviku ja tõusis Premium liiga liidriks. Enne neljapäevast Euroopa liiga teise eelringi kordusmängu FC Vaduziga löödi jalg kenasti soojaks.

Kalju oli kolm nädalat tagasi Tuleviku käest valusa 0:1 kaotuse saanud ja tänasegi kohtumise algus meeldis rohkem mulkidele – poole tunni järel oli seis 0:0, Kalju rünnak tömp, ent Tulevik standardolukordadest ohtlik.

Pinged lahustas Ats Purje. Neljapäeval Vaduzis Kalju 1:2 kaotusseisus kuldse šansi kasutamata jätnud Eesti koondise ründaja tekitas endale karistusalas oskuslikult ruumi ja viis Kalju 1:0 juhtima.

Skoor tehti ilusaks vaheajale järgnenud veerandtunniga, kui esmalt tabas Purje, siis Artjom Dmitrijev ja 60. minutil uuesti Purje. Premium liiga söödubörsi liidri jaoks oli see Kalju särgis esimeseks kaabutrikiks.

Kalju tõusis 42 punktiga Premium liiga liidriks. Levadiat edestatakse võrdsete punktide juures suurema võitude arvuga.

Järgmine lahing ootab Kaljut juba neljapäeval. Kordusmäng Vaduziga algab 1:3 kaotusseisust, mis tähendab, et nõmmekad vajavad 2:0 või ükskõik millist 3- või enamaväravalist võitu.