Kalmer MustingFoto: MATI HIIS
Käsipall
21. juuli 2015, 15:21

Serviti peatreener Kalmer Musting euroloosist: võrdsed vastased, kuid avaringiga piirduda ei tahaks

Eurosarjades osalevad Eesti käsipalliklubid said täna teada oma esimesed vastased. Valitsev meistermeeskond Põlva Serviti kohtub EHF Cupi kvalifikatsiooni avaringis Leedu tšempioni Klaipeda Dragunasega, hõbe HC Kehra läheb Challenge Cupi kolmandas ringis vastamisi Londoni GD Handball Clubiga ja pronks HC Viljandi Challlenge Cupi teises ringis Loutraki AO Poseidoniga.

Serviti peatreener Kalmer Musting polnud pettunud, et kohe avaringis tuleb vastaseks tuttav Leedu klubi. "Loos on loos," tähendas Musting. "Tegemist on igati võrdväärse vastasega, eks palju sõltub sellest, kuidas nad kahe hooaja vahepeal meeskonda komplekteerivad. Meie jaoks on loomulikult oluline neist jagu saada, aga kerge ülesanne see ei ole."

Serviti koosseisust rääkides kinnitas Musting, et sisuliselt jätkatakse sama meeskonnaga, kellega eelmisel hooajal meistritiitel võideti, vaid Pavel Turajev lahkub St Peterburgi, kuid talle otsitakse välismaalt ka asendajat. Sobiv mees olevatki leitud, kuid kellega tegu, Musting veel ei täpsustanud.

Serviti matšid Dragunasega on kavas 5./6. ja 12./13. septembril, kuid Mustingu arvates on meeskond selleks ajaks juba kenasti vormis. "21. ja 22. augustil mängime turniiril Vilniuses, 28.- 30. augustini toimub aga meie enda suur turniir Põlva Cup, kus on kohal kuue riigi kaheksa kõva meeskonda, näiteks ka Venemaa pronks St Peterburg ja Valgevene hõbe Minski SKA. Sealt saame häid mänge ning septembris loodame olla heas vormis. Meie eesmärgiks eurosarjas on ikkagi see, et mitte piirduda avaringiga."

Edu korral ootaks Servitit eurosarja teises ringis Šveits meeskond Winterthuri Pfad.