Spliti Hajduki meeskonna koduväljakul, kus mängisid Itaalia ja Horvaatia rahvuskoondised, asetses haakrist.Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX/SIPA
Jalgpall
23. juuli 2015, 20:20

Horvaatia Jalgpalliliit sai haakristi tõttu 100 000 eurose trahvi (2)

Horvaatia Jalgpalliliit sai Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) käest 100 000-eurose trahvi, kuna Horvaatia ja Itaalia jalgpallikoondise mängul oli väljakul haakrist. Ühtlasi kaotatakse viigi eest saadud üks punkt. 

Horvaatia ja Itaalia viigistasid 12. juunil Splitis toimunud EM-valikmängus 1:1. Suletud uste taga (fänne ei lubatud staadionile horvaatide rassistliku käitumise tõttu valikmängul Norraga) peetud kohtumise järel sai aga kõige rohkem kõneainet väljak, kuhu oli maha märgitud haakristi kujutis.

Nüüd teatas UEFA, et karistuseks jäävad horvaadid ilma H-alagrupis ühest punktist, peavad kaks matši mängima tühja staadioni ees ning peagi määratakse ka rahatrahv. Siiski jätab karistus Horvaatia 13 punktiga alagrupi esimeseks, ühe punktiga edestatakse Itaaliat ja kolmega Norrat. 

"Meie teada märgiti see kujund maha 24 kuni 48 tundi enne kohtumise algust ja nii oli see ka mängu ajal nähtav. Vabandame kõikide fännide ees, kes kohtumist televiisorist vaatasid. Lisaks vabandame ka oma itaallastest külaliste ees," sõnas Horvaatia koondise pressiesindaja juba toona.