Aivar PohlakFoto: Laura Oks
Jalgpall
25. juuli 2015, 21:56

Aivar Pohlak: tasavägine grupp suurendab ka võimalust põruda (4)

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak sõnas pärast Eesti 2018. aasta MM-valiksarja vastaste selgumist, et viieliikmelisse alagruppi loosimise tõttu ootavad meie koondist ees ääretult tasavägised matšid.

"Esmalt tahan öelda, et kuigi sellest neljandasse loosigruppi (kokku oli FIFA edetabeli järgi koostatud tugevusgruppe kuus, Eesti kuulus koos Türgi, Sloveenia, Iisraeli, Iirimaa, Norra, Bulgaaria, Fääri saarte ja Montenegroga neljandasse – toim) jõudmisest on juba palju juttu olnud, siis kohapealse emotsiooniga sai see täiesti teise väärtuse," rääkis Pohlak. "Ühest otsast muidugi see seltskond, kellega koos me samas kausis olime, aga samas ei saa tähelepanuta jätta ka ajaloolist aspekti – endistest Nõukogude Liidu riikidest oli ainult kaks, Eesti ja Ukraina, kes ei paiknenud kahes madalaimas tugevusgrupis."

Meie vutikoondis loositi H-alagruppi koos Kreeka ja Küprosega. Üheksast alagrupist olid vaid kaks kuueliikmelised ja neisse ei sattunud ühtegi vutikääbust. "Et UEFA palvel pidid ühtse teleõiguste müügi tõttu ka seitse suurriiki esimesest ja teisest tugevuskausis minema kindlasti suurematesse gruppidesse, oli kohe selge, et meil saab olema sportlikult palju võrdsem alagrupp."

Just see tasavägisus võib Pohlaku sõnul olla nii õnn kui õnnetus – ühelt poolt on kõik meie vastased pähklid, mille puremine ei kuulu utoopia valda. "Aga samas on eestisugusel riigil ka suuremad võimalused läbi kukkuda ja grupis viimaseks jääda."

Negatiivse stsenaariumi vältimiseks on Eestil üks trump – organiseeritus. Kui välja jätta grupi favoriit, FIFA edetabelis hetkel neljandal kohal paiknev Belgia, on meie teised vastases väga kirgliku mängustiiliga vutiriigid. "Meie distsipliin peab olema see rohi, millega nende emotsionaalse mängu kinni paneme," rääkis Pohlak.