MMi karikasFoto: KIRILL KUDRYAVTSEV
Jalgpall
26. juuli 2015, 12:38

Küprose jalgpallikoondise endine kapten: Teistest alagrupikaaslastest eristab meid ja Kreekat kirg!

Küprose jalgpallikoondise endise kapteni Ioannis Okkase sõnul on terve maa elevil, kuna pole Kreekaga ühte alagruppi enne mängima sattunud. 2018 MMi H-alagrupis on lisaks Küprosele ja Kreekale ka Eesti, Bosnia ja Hertsegoviina ning Belgia, Venemaa liitub nn "fantoommeeskonnana", kellega mängitakse sõpruskohtumisi. 

Küpros on Kreekaga kohtunud küll rohkem kui mõni teine võistkond, kuid MMi valiktsüklis on mängitud kõigest ühel korral: aastail 1986 ja 1987 võitsid kreeklased 4:2 ja 3:1. 

„See on midagi, mis võinuks juhtuda minu tegevjalgpalluri karjääri ajal. Võitlusel Kreekaga on oma eripära, kus ainuüksi hümni kuulamisest võib juhtuda midagi erilist. Mis meid (Küprost ja Kreekat - toim) teistest eristab, on kirg. See on meie DNA-s. Aga samas oleme ettearvamatud. Seda nägime ka Kreekaga: nad võivad olla tipus ja järgmisena mudas, miski pole võimatu," sõnas ta. 

Küprose jalgpallikoondise peatreener Pambos Christodoulou kommenteeris samuti vastaseid: "Teame, kui tugev on Belgia, Bosnia on leidmas jalgealust pärast viimaste mängude vigu, Eesti on väärikas vastane ning loomulikult on kohtumised Kreekaga erilised."

Kreeka jalgpallikoondisel on aga keerulised ajad, sest viis päeva tagasi teatas koondise peatreener Sergio Markarian oma lahkumisest. Jalgpalliliit pole tema lahkumisavaldust aga kinnitanud, kuid teada on, et teda polnud Peterburis loosimisel ka kohal. EM-valiksarjas ollakse hetkel kõigest kahe punktiga viimasel kohal, seejuures on kaks korda kaotatud Fääri saartele.

"Meie rahvuskoondisel on hetkel teised prioriteedid, kuna meie seis on EM-valiksarjas äärmiselt keeruline," teatas jalgpalliliidu juht George Gkirtzikis. Kreeka suurematel meediaväljaannetel pole õnnestunud kelleltki teiselt kommentaari saada.