Lewis HamiltonFoto: BERNADETT SZABO
Vormel 1
26. juuli 2015, 16:16

NII SEE JUHTUS | Dramaatiline juubelietapp Ungaris: Ferrari kaotas kaksikvõidu, Hamilton käis põllul, Rosbergil purunes rehv (1)

Veidi rohkem kui nädal pärast Jules Bianchi surma toimunud 30. Ungari GP võitis Ferrari piloot Sebastian Vettel. Suurepärase stardi saanud Ferrarid olid kaksikvõidu kinni, kuid Kimi Räikkönen pidi 15 ringi enne lõppu masina probleemide tõttu teiselt kohalt boksi keerama. Esimeselt stardikohalt alustanud Lewis Hamilton maandus juba esimesel ringil põllul, kuid lõpetas siiski 6. kohaga. Pikalt poodiumikohas kinni olnud Nico Rosbergil purunes viis ringi enne lõppu intsidendis Daniel Ricciardoga rehv ning sakslane leppis 8. kohaga. 
16:57

"Forza Ferrari!" hõikab Sebastian Vettel tiimiraadiosse, kuid pühendab oma võidu eelmisel nädalal surnud Jules Bianchile ja tema perekonnale. Sama teevad teised poodiumile jõudnud sõitjad.

16:55

Juubelihõngulise etapi võidab Sebastian Vettel, teine on Kvyat ning kolmas Ricciardo. Hamilton lõpetab kuuendana ja Rosberg kaheksandana. 

16:48

Hamilton vs. Rosberg heitluses paistab peale jäävat britt, sest Hamilton on tõusnud seitsmendaks. Rosberg on 10. 

16:44

USKUMATU! 5 ringi enne lõppu möödub Ricciardo Rosbergist, tehes pöörase manöövri ning Rosbergi rehv läheb katki! Rosberg peab laperdava rehviga sõitma pea terve ringi ja langeb 10. kohale. Olukord läheb aga uurimise alla. 

16:37
16:34

Ja Räikköneni päev saab läbi - 12 ringi enne lõppu keerab mees boksi, sest auto ei liigu. Hamilton võtab tiimiga raadio teel ühendust: "Poisid, mul on kahju. Punktid on 20 sekundi kaugusel. Lähme püüame nad ära!"

16:33

Vanajumal täna britt ei ole, Hamilton on pärast karistuse kandmist 13. kohal.

16:30

Ei ole nii! Räikkönen tuleb boksi ning suretab auto välja! Mõningase mõttepausi ajal üritatakse auto käima saada, see õnnestub, kuid soomlane kukub 17. kohale. Süsteem aga tööle ei hakka ning Ferrari tiim tõdeb kurvalt raadio teel: "Üritasime parimat!"

16:25

Rosberg sai Räikkönenist mööda, Vettel on siiski esimene. 

16:23

49. ringi alguses läheb uuesti lahti! Hamilton, Ricciardo, Kvyat ja Bottas madistavad omavahel niivõrd, et Bottase tagumine rehv läheb katki, Hamiltoni masina esitiib saab kannatada. No ei ole briti päev!

16:16

Ferrari teatab Räikkönenile, et kineetilise energia taastuvsüsteemi komponenti neil ei ole. Soomlane saab sõita, kuid millise võimsusega, ei tea keegi. Turvaauto veab masinaid läbi boksitee. 

16:14
16:12

Ja Hamiltonil on õnnepäev! Rajal on niivõrd palju süsinikkiutükke, et sinna tuleb reaalne turvaauto. See tähendab seda, et 24 ringi enne lõppu algab võidusõit otsast peale. 
Senine esinelik: Vettel, Räikkönen, Rosberg, Hamilton. 

16:10

Ai! 7. kohal olnud Hülkenberg lendab hooga vastu seina, kuid mees viga ei saa ning näitab püstist pöialt. Tema masina kohta ei saa sama öelda: esitiib lendab lihtsalt küljest tükkideks. Rajale kutsuti virtuaalne turvaauto ehk vahed jäävad siiski samaks. 

16:06

Teisel kohal asuval Räikkönenil on jätkuvalt tehnilisi probleeme. Soomlase pehmed rehvid kaotavad töövõimet ning ta jääb järjest aeglasemaks. Tiim: Kineetilise energia taastuvsüsteem ei tööta nagu peaks. 

16:04
15:55

Hamilton puksib isukalt vastastest mööda, nüüd allus tema provokatsioonile Ricciardo. 

15:54
15:39
15:35

Hamilton on tõusnud kuuendaks, kuid esiotsas probleeme jagub: Räikkönen teatab murelikult raadio teel, et on esitiivast midagi kaotanud, Perez lendab taas rajalt välja, kuid võrreldes reedega, jääb ta siiski ratastele. 

Loe rohkem