Eesti vollekoondis mängib võõrsil Austriaga. Foto: LAURA OKS
Võrkpall
26. juuli 2015, 20:24

Eesti võrkpallikoondis võitis kaotusseisust Austria (9)

Eesti meeste võrkpallikoondis pidas täna Euroopa liigas oma hooaja kuuenda kohtumise ja tuli Tullni spordihallis 1:2 kaotusseisust välja ja alistas Austria 3:2. 

Eesti algkoosseis tänases mängus oli järgmine. Nurgaründajad Martti Juhkami ja Robert Täht , keskblokeerijad Ardo Kreek ja Henri Treial, sidemängija kohal alustab Andres Toobal , diagonaalründaja on Renee Teppan ja libero positsioonil jookseb väljakule Rait Rikberg. Võrreldes eilse kohtumisega on algkooseisus seega kolm vangerdust. Oliver Vennot asendab Renee Teppan, Kusti Nõlvakut Andres Toobal ja Andri Aganitsa Henri Treial, vahendab volley.ee

Esimeses geimis oli enne tehnilist pausi üsna võrdne mäng, siis aga pääses Eesti ette 18:15 ja 20:16. Geimi lõpp läks tiba põnevamaks, aga võit tuli ära 25:23. 

Teises geimis näitasid võõrustajad korralikumalt "hambaid" ja olid paari-kolme punktiga ees. Eesti jõudis viigini seisuks 16:16, aga siis läks Austria taas ja võitis geimi 25:22. 

Kolmandas geimis ei sündinud meie aoks midagi väga rõõmustavat. Eesti oli tagaajaja ja vastast kätte ei saadudki. Austria võitis 25:17 ja juhib 2:1. 

Neljandas oli Austria veel ees 17:15, aga Eesti ei vandunud alla. Minnakse ette 23:21 ja geimivõit tuleb 25:22. 

Viiendas viskas Eesti kohe korraikult ette 5.1, seejärel eduseis vähenes 6:4-le, aga enam võitu käest ei antud. Viienda gemi võit tuli 15:11 ja kogu mäng 3:2. Tubli töö!

Samad meeskonnad olid vastamisi ka eile ja siis sai Eesti tasavägise mängu järel 3:1 võidu. Seni on Eesti võitnud kõik viis sel hooajal Euroopa liigas peetud kohtumist. Enne eilset võitu oldi kahel korral Pärnus alistatud nii Makedoonia kui ka Poola koondis.