Magnus Pehrssoniga pikendati lepingut kahe aasta võrra. Foto: LAURA OKS
Jalgpall
26. juuli 2015, 19:37

Jalgpalliliit pikendas Magnus Pehrssoniga lepingut

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) pikendas koondise peatreeneri Magnus Pehrssoniga lepingut kuni 2017. aasta lõpuni. 

EJLi presidendi Aivar Pohlaku kommentaar: "Lepingu pikendamise otsuseni jõuti pika ja põhjaliku arutelu tulemusel. Nagu ka varem olen öelnud, korraldati kõigepealt koosolek, kus osalesid EJLi tehniline direktor ja koondise abitreener Janno Kivisild, juhatuses A-koondise eest vastutav Tarmo Lehiste, ekskoondislane ja juhatuse liige, koondise väravavahtide treener Mart Poom, ekskoondislane ja juhatuse liige Marek Lemsalu, koolitusjuht Karel Voolaid, ekskoondislane ning U-21 ja U-23 koondise peatreener Martin Reim, peasekretär Anne Rei ja peadirektor Tõnu Sirel." 

"Seejärel kõnelesime eraldi koondise kapteni Ragnar Klavaniga, pärast mida sai küsimus toodud jalgpalliliidu juhatuse tasandile, kusjuures enne otsustamisprotseduuri andsid Magnusega koos töötavad Janno ja Mart olukorrast veel kord põhjaliku ülevaate. Kuna kõik kirjeldatud osalised pidasid ainuõigeks Magnus Pehrssoniga lepingu pikendamist, siis tegi ka juhatus vastava otsuse," sõnas Pohlak EJL-i vahendusel. 

"Toetavate argumentidena nimetati Magnuse pühendumust, professionaalsust ja kaasaegsust, samuti tõid ettekandjad välja asjaolu, et ükskõik millisel eestlasest treeneril oleks tänases olukorras väga keeruline juhtimist tulemuslikult üle võtta, eriti arvestades, et paralleelselt tuleb mängida resultaadile ja uuendada meeskonda. Märgiksin ära, et Magnuse kaasaegsus seisneb eelkõige tema sportlikus kontseptsioonis ja metoodilises mõtteviisis, mis tähendab, et hinnang temale kui treenerile tuleb vaid tulemuste ja arengu kaudu, mitte läbi muljete loomise." 

"Kordaksin ka mõtet, et Eesti-suguse koondisega ei ole seeria 7 võitu, 4 viiki ja 7 kaotust sugugi mitte halb, nagu ka fakt, et asusime eilsel MM-kvalifikatsiooniturniiri loosimisel 4. tugevusgrupis. Mõistagi on alaliidu pikaajaline eesmärk endiselt eestlasest peatreeneri juurde naasmine."

Magnus Pehrssoni abilistena jätkavad Janno Kivisild, Jesper Norberg ja Mart Poom, lisaks on kavas kaasata eraldi füüsilise ettevalmistuse treener.