Gerd Kanter heitis Kohilas hooaja tippmargi.Foto: Alar Truu
Spordiblogi
27. juuli 2015, 09:37

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Aitäh, inglased, et te Kanterit ignoreerisite! (4)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 27. juuli valik:

Läinud nädala pluss | Möödunud nädala rõõmsaima uudise eest tuleb tänada inglasi, kes ei pidanud Gerd Kanteri hetkevormi piisavalt heaks, et kutsuda teda Teemantliiga Londoni etapile. Seega sai Pekingi olümpiavõitja paduvihma trotsimise asemel võistelda Kohila päikesepaistes ning tulemus oli hooaja tippmark 66.02 – lisaks kauaoodatud MM-normi täitmisele kindlustas Kanter ka pääsu 2016. aasta Rio olümpiamängudele.

Läinud nädala miinus | Eesti jalgpalliklubide eurohooaeg sai lõpu kõigest 10 mänguga. Neljast meeskonnast viimasena langes konkurentsist Nõmme Kalju, kes vandus Euroopa liiga teises eelringis kahe matši kokkuvõttes 1:5 alla Vaduzi klubile. Kaotus iseenesest pole midagi traagilist – kuigi Vaduz on pärit Liechtensteinist, jagub eurokogemust neile kamaluga. Küll aga oli mannetu Kalju poolt korduskohtumises näidatud mängupilt. Peatreener Sergei Terehhov arvas pärast 0:2 allajäämist, et ehk sai meeskonnal lihtsalt õnn otsa, ent tõde on proosalisem – Kaljul oli platsil 11 mängijat, Vaduzil ühtne meeskond.

Alanud nädala ennustus | 50% on tõenäosus, et Ott Tänak tõuseb Soomes teist MM-rallit järjest poodiumile. Nagu piloot isegi tõdes: pärast Poolas väljakihutatud kolmandat kohta on ootused kruvitud väga kõrgele, ent Soome on tehniliselt palju keerulisem etapp. Mitte ainult pole eksimused kerged tulema, nüüd on teavad juba kõik konkurendid ja fännidki, milleks on meie esipiloot võimeline. Seega on Tänaku õlul päris kopsakas koorem.