Martin Vunk meeskonnakaaslasi ergutamas.Foto: TIINA KÕRTSINI
Jalgpall
27. juuli 2015, 14:53

Martin Vunk hüppest profivõistkonnast amatööride sekka: ega ma teise spordialaga tegelema hakanud

Kuu alguses meistriliiga tabeli viimase Pärnu Linnameeskonnaga liitunud Martin Vunk on enamiku karjäärist veetnud profiklubides, kuid mees ei kahetse amatöörvõistkonna Pärnuga liitumist.

Poolkaitsja alustas hooaega koos meistriliiga läinud aasta parima väravaküti Jevgeni Kabajeviga Indoneesias Jakarta Persijas, millega lõpetas mais kontrahti. 8. juulil lõi Vunk vahest üllatuslikult käed Pärnuga. "Teadsin, kuhu lähen ja mida teen. Midagi kahetseda ei ole, siht on silme ees - Pärnu meistriliiga pildil hoida," lausus eestlane.

Vunk ei usu, et hüpe profivõistkonnast amatööride sekka midagi kohutavat oleks. "Teise [spordi]ala peale ju üle ei läinud. Professionaalsus on teisel tasemel - amatööridelt ei saa nõuda sama, mida proffidelt, kuna inimestel on muu elu ka kõrval."

30aastane Vunk on Pärnu meeskonna üks vanemaid ja kogenumaid mängijaid, mistõttu pole harv juhus, kui mees nooremaid meeskonnakaaslaseid nõuga toetab. "Igasugune abi on hea ja suunav - mida saaks paremini ja efektiivsemalt teha. Meeskonna arendamisel on põhiroll siiski peatreeneril, mina saan abiks olla vastavalt tema juhistele."

Kellele jääb meistriliiga punane latern? 

Pärnu on 11 punktiga meistriliiga viimasel tabelireal, mis tähendaks hooaja lõppedes esiliigasse kukkumist. 9. koht, mis viiks suvepealinlased üleminekumängudele, on kahe punkti kaugusel just Paide käes. Samas pole võimatu, et Pärnu (pidada veel 16 mängu) suudab meistriliigasse otse püsima jääda, kuna Tartu Tammekal (17) on vaid kolm silma rohkem. 

Koondises üheainsa värava löönud (2011. aasta EM-valikmängus Põhja-Iirimaa vastu, mille Eesti 4:1 võitis) keskväljamees ei karda, et Pärnu taas esiliigasse võib langeda. "Praegu ei saa öelda, et oleks kohutavalt halvasti läinud. Peame nüüd iga mänguga sammu edasi tegema, kuid tuleb arvestada, mis meeskond on ja millised on võimete piirid."

Ptui-ptui-ptui: põlvega midagi tõsist lahti pole

Laupäevases 3:3 viigimängus Paide vastu lahkus Vunk väljakult 37. minutil. Suvepealinlaste loots Marko Lelov saatis koondislase asemel platsile Taavi Lauritsa, kes vastaseid kahe väravaga kostitas.

"Põlves oli kerge valu ning annan sellele [praegu] rahu," kommenteeris Vunk väljavahetamist. Karjääri jooksul lisaks Eestile Rootsis, Küprosel, Indoneesias ja Kreekas mänginu lisas, et õnneks ei tundu põlvega midagi tõsist lahti olevat.