TLÜ/Kalevi juht ja treener Kalle Klandorf.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
28. juuli 2015, 17:45

Kellega läheb TLÜ/Kalev eurosarja? Klandorf: trennis on näiteks Saks, Lindmets, Vahter (6)

Hiljuti raputas Eesti korvpallimaastikku päris tugevalt teade, et kevadel pillid sisuliselt kotti pannud TLÜ/Kalevi meeskond ikkagi jätkab ja hakkab lausa eurosarjas osalema. Eile alustati treeningutega, kes olid esimesel päeval kohal?

"Nimedest ei tahaks väga rääkida, lepingut kellegagi veel sõlmitud pole. Aga proovin koostada võimalikult head meeskonda mängijatest, kes elavad Tallinnas või tahavad Tallinnas mängida, kuid ei mahu Kalev/Cramosse. Esimeses trennis oli üheksa meest - teiste seas näiteks Kaido Saks, Renato Lindmets, Janis Vahter -, täna peaks kaks tükki juurde tulema ja homme veel kaks tükki. Loodan tuumiku peagi paika saada, mõni positsioon tuleb mõistagi täita välismaalastega," tutvustas Klandorf.

Meeskonna pealik ihkab kokku saada viimase kuue-seitsme aasta tugevaima koosseisu selge eesmärgiga sihtida Eesti liigas medalit. Võib meenutada, et Saks teenis eelmisel hooajal leiba Taanis, Lindmets ja Vahter Pärnus.

Meeskonna toimimise mudelit ei muudeta, täisproffidena jätkavad eeldatavalt ainult välismängijad. Kust tuli mõte pürgida eurosarja? "Kuu alguses polnud veel teada, kuidas jätkab Kalev/Cramo. Oli teada, et Rock läheb eurosarja ja Tarvas mõtleb samuti sellele. "Olnuks naljakas, kui Tallinn jäänuks rahvusvahelisest korvpallist üldse kõrvale," märkis Klandorf.

Kus hakkab TLÜ/Kalev mängima, kui Kalevi spordihall on eeloleval hooajal remondis? "Proovime eurosarja mängud saada Tondiraba halli. Samas ei saa seal enne midagi kokku leppida, kui mängupäevad pole selgunud - kas alustame kvalifikatsioonist või põhiturniirilt? Eesti ja Balti liiga mängude jaoks polegi Tallinnas hetkel väga sobivat saali. Aga küll midagi välja mõtleme," lausus Klandorf optimistlikult.