Kregor Zirki stiilinäide.Foto: ALDO LUUD
Ujumine
28. juuli 2015, 19:19

Draama Tbilisis: võidukas Zirk kuulutati alguses alles kolmandaks! (5)

Tbilisis peetaval Euroopa noorte suveolümpiafestivalil 100 meetri liblikujumises kuldmedali võitnud Kregor Zirk pidi üle poole tunni elama üle närvesöövaid hetki, sest alguses teatati, et ta lõpetas alles kolmandana!

Nimelt ei töötanud ajavõtusüsteem korralikult ja pärast lõppu ilmus Zirki nimi tabloole alles kolmandal real. Olnuks siis tegemist tasavägise lõpuheitlusega, kuid ta edestas vastaseid mäekõrguselt! "Kui alguses pandi mind kolmandaks, ei saanud ma midagi aru. Sõbrad küll ütlesid, et olin esimene, kuid ooteruumis tuli ikka väga kaua olla. See võttis emotsiooni natuke ära," rääkis Zirk EOK pressiteenistuse vahendusel.

Lõpuks kuulutati ta võitjaks ajaga 54,04, mis märgib nii olümpiafestivali kui ka Eesti juunioride ja noorterekordit. "ehniliselt kõik klappis ja aeg oli väga hea, Euroopas pole minu vanuses sel aastal nii kiiresti ujutud. See annab palju enesekindlust ka järgmisteks startideks," kommenteeris Zirk oma tänast võistlust. Eestlase seljataga läks hõbe kahe ujuja vahel jagamisele alles ajaga 54,57.