Kuldar Sikk, Markko Märtin ja Ott Tänak 2011. aasta Soome rallil, kui saarlane sõitis Ford Fiesta S2000 autol välja klassi kolmanda koha.Foto: Joosep Martinson
Auto-Moto uudised
29. juuli 2015, 20:45

Markko Märtin: Poola tulemus ei maksa enam midagi, Tänak peab üritama Soomes võita (6)

Ühena viiest mitteskandinaavlasest Soome ralli võitnud Markko Märtini sõnul peab Ott Tänak näitama veelgi paremat sõitu, kui soovib sel nädalavahetusel korrata Poola ralli tulemust, kus eestlane tuli kolmandaks, vahendab Autosport.com.

Märtini hinnangul on Tänaku ülesanne Soomes keerulisem seetõttu, et ta ei tunne teid sama hästi kui suurimad konkurendid. "Poolas oli seis selgelt võrdsem, sest seal olid enamik kiiruskatseid kõigile uudsed."

Tänak on osalenud küll viiel Soome MM-etapil ja jõudnud neljal korral ka finišisse, ent tema ainus kogemus WRC-autol pärineb 2012. aastast. Mullu tuli ta WRC2-arvestuses kolmandaks.

"Ott arvas ilmselt et Fiesta R5 oli kärme, aga mitte miski ei valmista sind nende tippautode kiiruseks ette. See on uskumatu, kui palju rohkem hüppeid sa nende roolis üles leiad," sõnas Märtin.

Siiski usub mees, et Tänak peaks proovima tema 2003. aasta saavutust korrata: "Soome saab olema Poolast raskem, aga miks mitte võitu püüda? Ta peaks seda vähemalt üritama."

Vastased teavad nüüd aga Tänakut karta. "Poola on ajalugu! Ott peab Soomes taas nullist alustama, sest Poolas korda saadetu ei huvita enam kedagi.

Ma mäletan, kui ma Soome ralli võitsin. Järgmine ralli oli Austraalias ja ma mõtlesin: "See läheb nüüd ludinal, pole probleemi..." Me olime kiiruse poolest eikuskil. Teised sõitjad võtsid õppust ja tulid meile kätte maksma. Nõnda saab olema ka Tänakuga," rääkis Märtin Autospordile.