KAPTEN: Kert Toobal on Eesti koondise kese ja kui tal on hea päev, on ka teistel lihtsam särada.Video: Alar Truu
Võrkpall
31. juuli 2015, 22:43

ÕHTULEHE VIDEO ja REPORTAAŽ | Kert Toobal: noored naudivad koondise esindamist, mitte ei võta seda sunnitööna

Eesti võrkpallikoondis jätkab Euroopa liigas puhtaste paberitega – seitsmest mängust on võetud seitse võitu. Täna sai meie meeskonna kvaliteeti tunda Taani.

Mäng Tondiraba hallis oli vaevalt avavile saanud ning seis oli esimeses geimis 4:4, kui oli juba selge, et Eesti väljub duellist võitjana – kas süüdi oli reisiväsimus või teadmine, et neil pole Euroopa liigas enam midagi võita, kuid taanlased ründasid pea iga palli poolpehme randmega. Taolise rünnaku blokeerimise või kaitsest üles mängimisega polnud meie meestel vähematki probleemi.

4:4 seisust sai kähku 7:4 juhtedu ning rohkem Eesti koondis tagasi ei vaadanud. Avageim võideti 25:17, teine 25:16. Kolmandas meenus vast taanlastele, et just Tallinnas langes taevast Dannebrog ja rahvuslippu auks (abi oli ka kehvasti mänginud servi vastuvõtjate vahetamisest) hakati kõvasti vastu. Külalised juhtisid 13:8, 18:15 ja 22:21, ent Eesti koondis on terve turniiri näidanud rasketel hetkedel sisu ja lõpuks kirjutati teiselt matšpallilt geimi ja mängu võit 25:23 enda kontole!

Eesti mängis terve matši koosseisus Kert Toobal, Renee Teppan, Robert Täht, Keith Pupart, Henri Treial, Andri Aganits. Statistika järgi olid meestest resultatiivseimad Teppan ja Täht 15 silmaga, hästi mängis ka libero Rauno Tamme, ent vast parima soorituse tegi pärast puhkenädalat tagasi koondise juurde tulnud Toobal. "Sellist poolenisti lapsehoidjat ongi meile meeskonda vaja. Vaatame tänase algrivistuse sünniaastaid: 1993, 93, 92 ... On hea, kui on platsil ka kogenud mees, kes korra majja lööb," kiitis Teppan kapteni panust.

Toobal ise jäi esitusega rahule: "Kui me tahame teha sammu edasi ja hakata võitma mänge ka suuremate vastu, siis selliseid meeskondi peame võitma ka mitte päris täiskoosseisuga. Mul on hea meel, et need mehed, kes on enne mänginud paar kohtumist, kui sedagi, tulevad julgelt, kasutavad oma võimalust, aga ka naudivad. Koondise esindamine pole sunnitöö vaid pidupäev."

Tulemus tähendab, et Euroopa liiga play-off-kohast ollakse ühe võidu kaugusel (kui Makedoonia juhtuks võitma kõik viimased mängud). Seda hakatakse jahtima homme õhtul, kordusmatš Taaniga algab 20.00. "Kindlasti tuleb tasavägisem mäng," ennustas Teppan.