Evald Tipneri karikas
2. august 2015, 10:27

JALGPALLISTUUDIO | Evald Tipneri karikasarja 2. ringis otse-eetris Türi Ganvix, Nõmme United, Tallinna Dnipro ja Tartu Welco (2)

Õhtuleht jätkab otseülekannetega Evald Tipneri nimelisele trofeele peetavatelt jalgpalli Eesti karikavõistlustelt. Teises ringis ehk 1/32-finaalides näitame kohtumisi Türi JK Ganvix - Nõmme United ja Tallinna Dnipro - Tartu Welco.

Teise liiga lääne-lõuna piirkonna liider Türi Ganvix võõrustab samas liigas hetkel kaheksandal kohal olevat Nõmme Unitedit täna õhtul kell 19. Kohtumine Dnipro - Welco peetakse kolmapäeval, 5. augustil kell 20.30.

Õhtulehe jalgpallistuudio aitab eetrisse jõudvate klubidega paremini tuttavaks saada. Kahjuks ei olnud meil logistilistel ja tehnilistel põhjustel võimalik külastada Türi Ganvixi treeningut, aga juba täna õhtul on võimalik selle vahva klubiga otse-eetris tuttavaks saada.

Tõlge intervjuule Tallinna Dnipro esindaja Sergei Istšenkoga

Kuidas Tallinna Dnipro alguse sai?

Alustasime meeskonnaga, kui hakkasime mängima jalgpalliliidu võistlusel Rahvuste Karikas. Tekkis mõte: miks mitte ka meistrivõistlustel osaleda? Klubi asutasime 2002. aastal ja aasta hiljem liitusime viienda liigaga.

Kuidas sündis klubi nimi?

Kuna mina olin üks initsiaator ja pärit Dnipropetrovskist, kus ka varem jalgpalliga tegelenud, siis sealt see tuligi. Lisaks on Dnipropetrovski Dnipro mu lemmikuim jalgpalliklubi.

Kas need sidemed Dnipropetrovskiga on praegu kah olemas?

Kui Dnipro kohtus kaks suve tagasi Euroopa liigas Nõmme Kaljuga, siis suhtlesin Dniproga päris tihedalt. Sealsed ajakirjanikud ja klubi töötajad uurisid Kalju kohta. Tallinnas kinkis Dnipro eesotsas kapten Ruslan Rotaniga meile meeskonna vormi täiskomplekti.

Kas needsamad vormid on ka Tartu Welco vastu seljas?

Ei, nüüd on meie meeskonnal juba uus vorm, aga värvid on jätkuvalt samad - sinine ja valge.

Kuhu soovib klubi viie aasta pärast omadega jõuda?

Põhimõtteliselt on peamine eesmärk hoida koos meeskonna tuumikut, parandada mängu ja tõusta teise liigasse. Mõned päris tõsised sponsorid meil juba on, kelle abiga saame loodetavasti klubi tugevamaks ehitada.