Eesti meeste võrkpallikoondise mäng on kirglik, isukas ja tark. Õnnestumised kasvatavad enesekindlust, mis kulub ära nii Euroopa liiga kui ka EM-finaalturniiril.Foto: Alar Truu
Spordiblogi
3. august 2015, 07:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Võrkpallikoondis, Ott Tänak ja kergejõustiku Eesti MV

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 3. augusti valik:

Läinud nädala pluss | Kui järjekordne vihmane suveilm on lörri keeranud rannaplaanid ja tuju, siis aitab seda tõsta Eesti meeste võrkpallikoondis. Euroopa liiga finaalturniirikoha kindlustanud kaks võitu Taani üle polnud ootamatud, aga kindlasti kiitust väärivad. Nauditav, kuidas Eesti meeskond pidevate koosseisuvangerduste – mis on peatreener Gheorghe Cretult muidugi ainuõige tegutsemismudel! – kiuste võidutahtest lõõmab ja innukusest pakatab. Mäng on kirglik, isukas ja tark. Õnnestumised kasvatavad enesekindlust, mis kulub ära nii Euroopa liiga kui ka EM-finaalturniiril.

Läinud nädala miinus | Ott Tänaku viies koht Soome MM-rallil tuleb lugeda ebaõnnestumiseks, sest reedese sõiduvea tõttu kaotas eestlane minutid, milleta lõpetanuks ta ralli kolmandana. Ralli on halastamatu – üks viga ja tulemus lörris. Aga parimad ei eksi, vaid sõidavad puhtalt ja võidavad. Tänaku selle hooaja kaheksast MM-rallist neli (Monte Carlo, Mehhiko, Argentiina, Soome) on nurjunud väljasõidu/sõiduvea tõttu. Lisaks tehnilisest rikkest tingitud äpardumine Sardiinias. Õnnestumisprotsenti tuleb suurendada.

Alanud nädala ennustus | 35% on tõenäosus, et nädalavahetusel Kadrioru staadionil peetavatel kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel täidab MM-normi kas Ksenija Balta kaugushüppes, Liina Laasma odaviskes või Elerin Haas kõrgushüppes. Baltal on normist puudu 19 ja Haasal kolm sentimeetrit, käevigastust ravinud Laasma pole tänavu võistelnud, aga 61 meetrit võiks talle olla jõukohane. Praeguse seisuga on MM-normi täitnud 12 Eesti kergejõustiklast.