Allar RajaFoto: LAURA OKS
Sõudmine
2. august 2015, 21:46

Raja, Jämsä ja Pajusalu võitsid kodustelt meistrivõistlustelt enim kuldmedaleid

Läinud nädalavahetusel Pärnus toimunud Eesti sõudmismeistrivõistlused kujunesid edukaimaks Allar Rajale, Andrei Jämsäle ja Kaisa Pajusalule. Kõik nad viisid koju kolm kuldmedalit.

Raja ja Jämsä võidutsesid koos paarisaeru kahepaadil, mis mõnevõrra üllatuslikult tagati Kaspar Taimsoo ja Tõnu Endreksoni ees koguni 5 sekundilise eduga – aegadeks vastavalt 6.25,7 ja 6.30,7.

Mõistagi said pärnakad kirkaima autasu ka oma põhialusel, paarisaeru neljapaadil, kui koos Taimsoo ja Endreksoniga alistati kvartett Geir Suursild, Joosep Laos, Sten-Erik Anderson, Martin Laius.

Lisaks moodustas Raja koos klubikaaslase Andersoniga võiduka duo roolijata kahepaadil.

Andrei Jämsä kolmas kuldmedal pandi talle kaela Pärnu Sõudeklubi kaheksapaadis, mis üle viie aasta taas esikohal troonis. Tulemusega 5.57,1 finišeerunud ja sellega ka tänavused meistrivõistlused lõpetanud pärnakate kaheksapaati kuulusid lisaks Jämsäle Erik Amor, Daniel Liik, Sten Villmann, Markus Ritson, Andreas Lünekund, Jüri Jaanson, Tõnu Endrekson ja roolija Jan Oberacker.

Nende tiitlivõistluste naiste valitsejaks krooniti kolme kullaga taas Kaisa Pajusalu. Kõik pidid pärnulanna paremust tunnistama tema peamises võistlusklassis – ühepaadil, kus ta resultaadiga 8.13,8 edestas lähimat rivaali narvalannat Polina Varšavskajat rohkem kui kümne sekundiga. Aegadeks võeti vastavalt 8.13,8 ja 8.24,1.

Lisaks kindlustas Pajusalu koos tartlanna Marliis Reinkortiga tiitli paarisaeru kahepaadil ning oli edukas ka Pärnu Sõudekeskus Kalevi kaheksapaadis. Pajusalu kõrval andsid kuldmedalisse panuse Kristel Gustavson, Grete Alttoa, Andra Joost, Marite Einland, Eliisa Alliksaar, Helen Tinkus, Koidu Killing ja roolija Kristiina Tinkus.

Prestiižsel meeste ühepaadil läks meistrikuld Viljandisse. Varasemal paaril aastal koondise neljapaadis sõudnud Kaur Kuslapile ei suutnud keegi vastu astuda ning kulla tagas aeg 7.39,2. Järgnesid Geir Suursild 7.46,7ga ning Jüri-Mikk Udam 8.02,4ga.