NBA staarid AafrikasFoto: Themba Hadebe
Korvpall
3. august 2015, 20:17

VIDEO JA GALERII | Ajaloolises kossumatšis jooksid väljakule ka legendaarsed keskmängijad Olajuwon ja Mutombo

Sel nädalavahetusel tehti Johannesburgis omamoodi korvpalliajalugu, kui toimus esimene superliiga NBA korraldatud kossumatš Mustal Mandril. Omavahel võtsid mõõtu Aafrika või Aafrika juurtega NBA pallurid ja NBA nn Maailma koondis. Mängule lisasid vürtsi legendaarsed aafriklastest keskmängijad Dikembe Mutombo ja Hakeem Olajuwon, kes teisel poolajal väljakule pääsesid.

Kui 52-aastasel Olajuwonil õnnestus ka üks keskpositsioonivise tabada, siis 49-aastane Mutombo skoori ei teinud, kuid hankis kolm lauapalli. Legendaarsele kulbimeistrile organiseeriti ka spetsiaalne kaitseolukord, kus ta saanuks üritada blokeerida vastaste tagamängija Trey Burke'i viset, ent Burke siiski loobus pakutud võimalusest ja söötis palli ära. "Need noored mängijad ei taha end Youtube'is näha, nii et nad jooksevad lihtsalt minema" viskas kuulus naljahammas Mutombo pärast mängu episoodist rääkides villast.

Kohtumise võitis lõpuks maailma koondis 101:97, mängu parimateks valiti Aafrika poolelt Lõuna-Sudaanist pärit Luol Deng ja maailma poolelt Chris Paul.

 

Mäng oli vaid üheks osaks NBA "Aafrika nädalast" ning üldisel hinnagul oli tegemist äärmiselt õnnestunud üritusega. "Me kõik võitsime. Terve see nädal oli võitja," ütles näiteks Nigeeriast pärit Olajuwon.