FC Flora peatreener Norbert Hurt.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
3. august 2015, 21:50

Rohkelt roteerinud Norbert Hurt: hooaeg on tõestanud, et parem mängitada ikka värskeid mehi

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel suutis FC Flora vaatamata tihedast mängugraafikust tingitud rohketele koosseisumuudatustele alistada võõrsil 1:0 Sillamäe Kalevi. Võit oli kaks mängu järjest viigistanud Flora jaoks väga tähtis.

Levadia ja Infonetiga viigid polnud pahad, aga samas mitte ka head. Kui Flora poleks eile võitnud, teenituks raskest kolmemängulisest seeriast (Levadia, Infonet, Sillamäe) kaks või kolm punkti, mis olnuks igal juhul mitterahuldav.

Tänu Maksim Gussevi 30. minuti väravale nopiti neist kolmest matšist viis punkti, mis võimaldab rasket perioodi vähemalt rahuldavaga hinnata. "See seeria võinuks minna hullemini, aga ka paremini. Kõik kolm vastast olid ju tugevad. Tõsi, Sillamäe vastu oli tunne, et peame võitma, muidu jäänuks saak väikseks," märkis Flora peatreener Norbert Hurt.

Mängud Levadia, Infoneti ja Sillamäe vastu toimusid vaid kaheksa päeva jooksul, mistõttu tegi Hurt eilseks matšiks algkoosseisus võrreldes reedese 0:0 viigiga koguni neli muudatust. Põhimeestest jäid pingile Irakli Logua, Rauno Sappinen, German Šlein ja Markus Jürgenson. Lisaks puudus vigastatud Rauno Alliku. "Hooaeg on näidanud, et parem on mängitada ikka värskeid mehi," sõnas Hurt.

Keskvälja südames usaldati algkoosseisu 18aastane Jan Kokla, kelle jaoks oli tegu alles karjääri kolmanda kõrgliigamänguga. "Jan oli väga tubli. Mees omal kohal! Õhuvõitlustes pikkade vastastega maadeldes sai hakkama. Läks mehiselt igasse võitlusesse ja palliga mängus täitis talle antud ülesandeid täpselt," kiitis Hurt poolkaitsjat, kelle Aivar Pohlak nimetas kevadel esiliiga kolme kõige huvitavama noormängija sekka.

Kui eelmisel kahel Premium liiga hooajal kogus Flora kaheksast Sillamäega peetud mängust kolm võitu, ühe viigi ja neli kaotust, siis tänavu on idavirulaste vastu esinetud puhaste paberitega. Kolm võitu meistriliigas ja üks karikasarjas pealekauba. Tõsi, Flora ülekaal on alati olnud üheväravaline.

"Jah, neli võitu, aga ei saa öelda, et Sillamäe oleks meile mugav vastane. Meeskonnad on ikkagi võrdsed ja kõik mängud on olnud piiri peal. Seekordne võit erines varasematest, sest Sillamäe mänguplaaniks olid kontrarünnakud. Väravani nad sealt aga ei jõudnud ja ühest väravast meile piisas," rääkis Hurt.

Võimaluste põhjal võinuks Flora avapoolajal lüüa kolm (ja Sillamäe ühe), ent liiderkvinteti mängudele omaselt oli realiseerimine mõlemal meeskonnal kehvapoolne.

Florat ootab enne laupäeval kodus Narva Transiga peetavat kohtumist ees neljapäevane mängupaus, mis on tihedas tempos peetud kolme tugeva matši järel väga oodatud. "Iga auk kalendris on oluline. Sillamäe vastu oli meeskond isegi üllatavalt värske, aga vajame aega headeks treeninguteks," sõnas Hurt.

Sillamäe kaotus oli järjekordne viide, et medalitele mullune hõbedameeskond tänavu pretendeerida ei suuda – seitsmest liiderkolmiku vastu peetud mängust on võidetud vaid üks (juuni alguses Nõmme Kaljut 2:0).

Täna peetakse meistriliigas kolm mängu: Narva Trans - FC Levadia, Paide - FC Infonet ja Nõmme Kalju - Pärnu. Tabelitipp näeb enne neid välja selline: Kalju 48 (21), Flora 48 (22), Levadia 46 (21), Sillamäe 38 (22), Infonet 34 (21).