Foto: AFP / Scanpix
Maailm
3. august 2015, 23:10

Inimõiguste organisatsioon: Brasiilia politsei on tapnud sadu inimesi (7)

Brasiilia sõjaväepolitsei on tapnud viimase viie aasta jooksul Rio de Janeiros rohkem kui 1500 inimest, teatas inimõiguste organisatsioon Amnesty International oma raportis.

Organisatsioon on leidnud tõendeid, et tapmised on olnud sageli ebaseaduslikud – politseinikud on tulistanud isikuid, kes on alla andnud või haavatud, kirjutas BBC.

Seni ei ole Brasiilia sõjaväepolitsei väidet kommenteerinud. Varem on riigi politseiüksustest öeldud, et ka hukkunud politseinike arv on väga suur. Ainuüksi Rio de Janeiros sai 2014. aastal surma 114 politseinikku. Samas on öeldud, et politsei on tapnud enesekaitseks ning võitluses uimastikaubandusega.

Amnesty Internationali raportis, mis avaldati enne 2016. aastat, mil Rio de Janeiros toimuvad olümpiamängud, teatatakse, et märkimisväärne osa politsei käe läbi hukkunuist on vaesed, noored ja mustanahalised mehed.

Raportis öeldakse, et tapmisjuhtumeid on harva uuritud. Rio de Janeiro osariigi prokuratuuri väitel on aga aastatel 2010-2015 esitatud süüdistus 587 politseinikule ning nad on toodud kohtu ette.