Kristjan KangurFoto: MATI HIIS
Korvpall
4. august 2015, 12:54

Kristjan Kangur: kaks aastat tagasi saime Venemaalt samas faasis 40-50 punktise paki, nüüd võitlesime palju südikamalt (2)

Korvpallikoondise Venemaa-mängudest eemale jäänud Kristjan Kangur tõdes basket.ee'le antud usutluses, et meeskonna mängupilt polnud küll kõige parem, aga siiski mitte ka nii hull, nagu mõned kritseerijad arvustasid.

Mis hinde ja hinnangu annaksid koondise mängudele Moskvas?

Paneksin hindeks kolme. Esines palju lohakaid eksimusi. Samas aru andes, et tegu oli esimeste mängudega ning vastas oli Venemaa, siis ei saa ma päriselt nõustuda mängu kommentaatoriga, kes leidis, et mängupilt on üpris hull. Ma leian, et liiga kriitiline.

Kus olid mänguliselt Eesti helgemad kohad, kus puudujäägid?

Meeskond polegi jõudnud pallitrenni eriti teha, liikumisi pole suurt läbi võtta jõudnud, neid polnudki eriti Moskvas kaasas... Kaitse koha pealt on parandamist ja tööd teha ehk veelgi rohkem. Samas toonitan, olukorda arvestades polnudki need mängud nii hullud. Isegi hästi saime hakkama. Meenutagem kasvõi ajalugu - kaks aatsat tagasi saime Venemaalt samal ajal, samas faasis ca 40-50 punktise paki, nüüd võitlesime palju südikamalt.

Mängu jälginud korvpallisõbrad nägid, et söödud jäid pehmeks, sööduliinid kohati puudulikuks ning pall ei tahtnud alati hästi käes püsida. See on vist jõusaali-järgselt loomulik asjade kulg?

Esiteks – mängupraktika puudus. Mõni pole mitu kuud õieti mänginud. Detailid otsustavad. 30 minutit jõuab meeskond praegu mängida, siis eksimuse pealt tuleb lubamatut praaki. Teisalt oli näiteks vise nii vähese pallitrenni pealt üllatavalt hea.

Kui vaadata teisi kontrollmänge, siis meie alagrupist kaotas Tšehhi kaks korda Poolale, Soome alistas Prantsusmaa... Kas saame teha juba mingeid järeldusi?

Ei, ma ei usu, et siit üldse mingeid järeldusi teha saaks. Kindlasti on ka teistel konkurentidel puudujääke meeste poolelt, ei tea ka mis seisus üks või teine on, millal alustati reaalselt tööga jne. Soome võit kodus Euroopa meistri vastu on kindlasti üllatav, aga usun, et kui nad kohtuksid kahe nädala pärast, oleks skoor teistspidine.