Kas James Harden hakkab teistsuguseid paelu siduma?Foto: EZRA SHAW
Korvpall
4. august 2015, 17:04

NBA tippkorvpalluri elu – jalatsite kandmise eest 200 miljonit dollarit!

Korvpalliliiga NBA üks säravamaid tähti James Harden teenib järgneva karjääri jooksul ühe firma tossude kandmise eest 200 miljonit dollarit ehk 182 miljonit eurot.

Ahvatleva pakkumise on Houston Rocketsi tagamängijale ESPN.com’i andmetel teinud adidas, kellega kokkuleppele jõudes astub USA koondislane nende brändiga platsile 13 järgneval hooajal.

Augusti lõpus oma 26. sünnipäeva tähistav Harden on seni kasutanud Nike’i jalavarje, kuid nüüd Nike raske valiku ees.

Kas Nike on oma mõjuvõimu kaotamas?

Nike’ile kuulub ülisuur osa korvpalli jalatsiturust, kuid möödunud hooajal otsustasid nad näitekslepingupikendusest Stephen Curryga loobuda. Läinud kevadel NBA parimaks mängijaks valitud Curry leping Under Armouriga on Business Insideri andmetel väärt 4 miljonit dollarit (3,65 miljonit eurot), mis on võrreldes Hardeni lepinguga kommiraha.

Nike on seni suutnud korvpallimaailma suurimad nimed enda juures hoida, kuid kas Hardeni teenete eest oleks 200 miljonit liiga palju? Möödunud aastal otsustas Nike keskenduda Kevin Durantile, kellele anti 10aastase lepingu eest 300 miljonit dollarit (273 miljonit eurot). Lisaks kannab Nike’i korvpallijalatseid maailma parimaks peetav LeBron James.

Adidasel on tehingud vett vedama läinud?

Adidase pakkumine ei tule spetsialistide suureks üllatuseks, sest kedagi „suurtest“ on brändil vaja. 2012. aastal anti hiigelleping Chicago Bullsi mängijale Derrick Rose’ile, kes on viimastel hooaegadel hädas olnud vigastustega, ning adidase jalatseid kannavad teiste seas ka John Wall ja Damian Lillard. Eriti õnnetuks on osutunud Lillardi tehing, kes individuaalsetest oskustest hoolimata on Portland Trail Blazersi meeskonnas, kellel järgmisel hooajal play-off’idesse suure tõenäosusega asja ei ole.

Kas adidas saab „suure kala“ kätte? Nike’il on nädala lõpuni jäänud aega oma otsus teha.