Blogid

Kallid kommentaatorid! (52)

LISA KOMMENTAAR

Miks19. august 2015, 06:39
nii ülbe neiu?
Võib-olla olete kibestunud kortermaja-elanik, kellele naabrite tümps ja lagastamine üle viskavad? Siis oskaksin ehk juhatada, kuidas ka teie saaksite elada oma enda majas, keset ilusat suurt aeda, vaikses ja turvalises rajoonis, kus naabrid üksteist aitavad.
..........Maju ehitatakse juba ammu müra summutavaid materjale kasutades. Oma majas elab see, kes tahab.
miks Ave ennast kaitseb? Pole ju vaja. Las kommentaatorid kommenteerivad! Suva!19. august 2015, 06:34
Olete ehk mitme lapse vallasema, kes kuidagi mehele ei saa, kuna lapse isa on juba abielus ja peab mitut naist korraga?- ....
Või hoopis on sinu nunnu abikaasa suhtes nii sinu, kui sinu 2 sõbrannaga. Pead seda muidugi taluma, ja kodus uskumatult hea mehe vastu olema! Muidugi, ka hea perenaine olema. Lustlik! 30 aastat juba!
avemaria17. august 2015, 04:28
loll linnuke, küll pagulased sulle varsti ühe rasvase ussikese noka vahele topivad...
Sass15. august 2015, 09:12
Lugesin optimismist pakatava ajupesukirjutise läbi ja tekkis küsimus kirjutaja aususe kohta : IQ üle 165 ????
Avele15. august 2015, 02:36
Ma ka ei saa aru, miks eestlased on selline vingurahvas. tegelikult, meil on palju ilusat ja head, mille pärast tasuks õnnelik olla. Ma usun, et väga paljud eestimaalased ongi. Lihtsalt nad ei tule õhtulehte hõikama "niiilusvää". Kommentaariumite mõte ongi selles, et ennast siin maha laadida. Negatiivsest.
Küll aga on mulle arusaamatu, miks see Ave mõnitab eestimaalasi?
Miks ta arvab, et on parem, kui need inimesed, kelle seast on ta tegelikult pärit. (andke andeks, loen tema kirjatükki esimest korda ja ei viitsi ka oma aega kulutada, et rohkem teada saada, kes ta on ja mida ta päriselt elus on saavutanud).
Avekene, oled samasugune nõukaaegne väljalase ja oma sisimas täpselt samasugune kui need vinguvad kommenteerijad.
tõesti?18. august 2015, 17:26
´´kommentaariumite mõte on selles, et endast siin negatiivsust maha laadida´´??? nii et nagu peldik, kus essul käia??? väga hea näitaja tõesti! nii sinu, kui teiste siinsete sapiste pa$andajate mõttelaadi kohta.
tädi Maalile13. august 2015, 14:21
tore, et oled ööülikooli abil ennast harima hakanud. luuletaja eesnimi on muuseas VIIVI. ja tema suhtumine eesti keele olulisusse erineb blogija omast totaalselt. iga lapsevanem püüab oma lapsele anda neid teadmisi, mida ta peab oluliseks. ave peab eesti keele oskust absoluutselt ebavajalikuks oskuseks. vähemalt oma laste juures.
Viivi Luik kirjutas koos ühe tõeliselt erudeeritud eestlannaga esseede raamatu "ma olen raamat". seal meenutab ta oma romaani "ajaloo ilu", kus peategelane peab valima armaSTATU JA EMAKEELE vahel. ta valib emakeele. ja tõdeb, et kuna peategelane on endas kindel, siis annab ainuüksi tema kindlus sellele keelele tulevikku.
tee tööd ja näe vaeva13. august 2015, 13:27
minu arust on ave vaevanägemised vilja kandnud ainult meeste vallutamisel. jääme ootama järge - kuidas kolmandat korda mehele saada.
panna kogu teenitud raha magama tundmatu ülikooli perspektiivitu eriala õppimise peale pole just arukas tegevus. ka eestis oli 40 eraülikooli, kes mõnuga tobukeste käest raha ära võtsid. minu tuttav õppis sellises sisekujundust. kui ta ükskord aru sai, et see haridus leiba lauale ei too, läks õpetajaks õppima.
ligi 50-aastase naise kõva füüsiline trenn aitab küll säilitada figuuri, kuid võib närtsitada näo. keegi viitas siin ju õelalt teaduste akadeemia loo pildi kohta - miks nägu on varjatud.
kokkuvõtteks. ei meeldi mulle igasugused auahned ja edevad punnitajad, ega ka nende kesised saavutused. annet on ka vaja. kui inimese iq oleks 145-st kõrgem, siis oleks ta ammu aru saanud, et tema suured jõukulutused on täiesti ebaefektiivsed.
tõde on valus kuulda10. august 2015, 22:44
näib, et õhtulehe kommentaar ei või koosneda faktidest.
faktid on järgmised.
ave mehel on ainult tavaline keskharidus väikelinna keskkoolist. töötab ta kindlustusfirmas reatöötajana. seega mingit megapalka ta ei saa.
ave oli varem kodune, tegeles kanakasvatusega. nüüd on reatöötaja väliseestlaste arhiivis, kus samuti megapalkade maksmine pole võimalik.
tal on õnnestunud tõesti puhata ookeani ääres, aga ilma mehhiklannast teenijata. lihtsalt kasutades seal elava sõbranna külalislahkust.
kummaline on see, et patriootiliselt meelestatud väliseestlaste annetustest makstakse palka inimesele, kes põhimõtteliselt pole huvitatud oma lastele eesti keele õpetamisest. seega pole ka ime, et ta nii üleolevalt ja põlglikult kodueestlastesse suhtub.
õhtulehes on ka 1 teine tibist blogija, kes varem uhkeldas oma välismaa elu ja rikka mehega. nüüd on ta otsapidi Eestis tagasi ja jutud on ka hoopis teised.
ave on oma ettekujutustes jäänud nõukaaega. siis oli Ameerika eestlaste jaoks unistuste maa. nüüd pole ta seda enam mitte. arvata võib, et isegi mõni siinne kommenteerija on elus kaugemale jõudnud kui ave. ja pole seejuures ka isiklikus elus ebaõnnestunud, abielumehe armuke ja üksikema jne.
lihtsalt põhjendamatu kelkimine ja eneseimetlus põhjustavad iroonilist-sarkastilist stiili kommentaare.
Tädi Maali9. august 2015, 09:25
Noh olgu selle Ave isikliku elu lahkamisega kuidas tahes, osa sellest on õige, osa alatu laim, suurest kadedusest, aga eks see laimaja kord saab ka ise hea palga oma õeluse eest! Kuulasin eile , st. 8-dal augustil Vikerraadiost saadet - ÖÖülikool, teen seda regulaarselt igal laupäeva õhtul peale 22-seid uudiseid! Väga hariv saade, soovitan eriti neile väikese silmaringiga inimestele, kes üaistavad Ave blogisid kommenteerivatest enim silma! Eile pidas loengut luuletaja ja kirjanik Viive Luik. Ta rääkis kogu maailma vallanud valede laviinist, mis leidis aset peale Oktoobrirevolutsiooni Venemaal. Seega 100 aastat tagasi hakkas maailma valitsema suur vale, kus vale sai tõeks ja tõde valeks! Oli suur Stalini tõde, mis lõpuks hävis. Siis oli Hitleri tõde, see ka hävitati, nüüd on Putini tõde, küllap ka see saab oma otsa varem või hiljem, Vale peab olema nii suur, et seda hakkab uskuma enamik inimestet.Vale levitaja on aga mängur, kes naudib mängu ilu ja tunneb sadistlikku rõõmu! Vot nii on asi ka Avet halvustavate valedega! Harige ennast natuke inimesed!
dish8. august 2015, 16:55
Arvamuste pluralism ja demokraatia on iseloomulik kultuuri allakäigule; rahva identiteedi loob allumine sellele, mis kogu rahvast ühendab; eestlastel see puudub... Einar Laigna vaadetega võib nõustuda või mitte, siiski on ta üks karismaatilisemaid tegelasi. Tema mõtisklusi saab kuulata ka eetris http://www.nommeraadio.ee/
.
Mulle meeldivad kalambuursed pealkirjad, need sunnivad teksti edasi lugema. Mis näiteks peitub laulurea "Lilleke rohus" taga? Ootamatu kirjeldus looduse ilust ja fotograafiast. Või mida teab "blondiin akadeemiast"? Kas samapalju kui lehm aiaväravast? Hoopiski mitte. Tibi avab artiklis üsna põneva teema, nimelt balti diasporaa tegevuse välisriikides. Lisaks viivad rohked märksõnad lugeja mõtte omasoodu uitama, Saalomon Vesipruuli meenutama.
.
Päikese kiired kuldasivad puude latvasi nii et justnagu kullatud olivad
ja linnud laulsivad puude latvades ja kui nad mitte ei oleks laulnud
siis oleks see kaunis vagane lugu olnud.
Aga nad laulsivad ilusti ja see oli väga ilus kuulda, kellel aega oli kuulda...
(Koma... ei... ot-ot-ot-oot... oli kuulda, hoh! ...Koma... Siia tuleb koma...)
Tuul kiigutas puude latvasi mis väga ilus näha oli ehk suurem asi ei olnud
ja taevas oli taevakarva sinine ja... (Kutsu kurat, ole vait... Kuss, kutsu!)
XXX8. august 2015, 16:33
Seda ma ei teadnudki, et ta lapsed eesti keelt ei räägi. See eestlaste silmis veel suurem surmapatt kui litsi löömine/kokaiini veduga vahele jäämine/ naabrimehe kirvega virutamine.
Mati8. august 2015, 09:32
Ei tea, kas see on see kuulus Vändra Aveli kes end nüüd Aveks kutsub !
7. august 2015, 12:18
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kas sul tõesti oma elu ei ole7. august 2015, 17:00
et pead siin sedasi maniakaalse järjepidevusega tõmblema? vaata et sa kadedusest infarkti ei saa.
7. august 2015, 18:40
Igati tore, et ta seda kirjutas. Mina kui täiesti juhuslik lugeja sain nüüd blogipidaja kohta s rohkemat infot.
ou mai gaad7. august 2015, 02:15
kuidas kõik kommijad siin on nüüd kohe niiii kadedusest lõhkemas on ja üritavad ära arvata, kuidas autor hea elu peale sai ja kus ta rahad tulevad. võib-olla kui oma enda elule sama palju tähelepanu pööraksite, oleksite ise ka haljamal oksal???
kirjaviga7. august 2015, 00:19
õpetan kah natuke
žš =
AltGr+S/Z
kuulge debiilsed ilkujad6. august 2015, 23:21
Kas te ise praegu,rääkimata pea 50neselt, sama head välja näete? Pange oma portreed eetrisse! Muuseas, vanaks saamise alternatiiv on noorelt surra, nii et laske käia.
moor on 458. august 2015, 02:36
no moor on ehk 45, mitte rohkem ja pilt ka kenasti tuunitud. mitte et see häbiasi oleks. miks ta end ise 50-seks nimetab, jääbki arusaamatuks.
kas sel mehel nagu endal ka lapsi on või? ja tore ikka, et keegi lastega naise ära korjas. aga mehe vara endaomaks lugeda on siiski alusetu. ameerikas eksisteerib abielueelne vara nagu mujalgi. mis kuulubki vaid ühele abielupoolele.
milla nüüd siis jälle ära kustutatakse?
kas avel nagu häbi vä?
ilus naine6. august 2015, 20:30
6. august 2015, 19:53
Punapõskne provva on Einar Laigna õpetustest ilmselt valesti aru saanud. Muuseas, Einar Laigna valdab ise tohutult iroonilist `ja sarkastilist sõnapruuki ja kui avemaria ei teaks, kes räägib, kirjutab, ahmiks ta vaid õhku.
Millal siis sobiks terve grupiga sulle sinna ameerika striitile külla minna ning pliine moosiga süüa?
oot-oot6. august 2015, 14:57
kas fb-s on eesti keeles kirjutamine keelatud?
eesti keeles kirjutamise võimalusi tuhandeid. kui õhtulehes blogimine toob kaasa selliseid raevupuhanguid, siis tekib mitmeid küsimusi. kas tegemist on masohhistiga? või haiglaslikult auahne ja edeva tegelasega? õhtuleht ju nende üllitiste eest jänkile kopikatki ei maksa.
viimasel ajal on blogija pidevalt viidanud sellele, et kommenteerijad on psüühiliselt haiged, kasutavad hullumajas tasuta internetti, on luuserid, neid motiveerib kadedus. võib järeldada, et tema arvates vaimselt terved inimesed peaksid vaimustusest käsi plaksutama.
1 käteplaksutaja tal tõesti varem siin oli. aga kuuldavasti oli tegemist tuntud interneti don juaniga. aga isegi doni kannatus näib katkenud olevat.
blogija on umbes 50-aastane. räägitakse, et oma piltide juures kasutab ta photoshopi. selles eas naistel hakkab vahel katus sõitma...
L@SSIE6. august 2015, 08:10
Jälle üks tädi, kes oskab õpetada, kuidas ma peaksin elama. Terve Põltsamaa alev on samasuguseid tädikesi täis. Temal lihtsalt on juhuslikult välimusega vedanud. Mis siis, kui ta oleks näiteks siia ilma sündinud selle mehhiklasena, kes ta korteri koristaja on?
konsa6. august 2015, 07:29
konsa6. august 2015, 07:29
to Ave Maria Blithe
...Kirjutasin meelega nii neutraalsel ja omaarust positiivsel teemal nagu Eesti looduse ilu, aga ikka olid 99% kommentaaridest sapised, teemast absoluutselt mööda ja püüdlused isiklikeks solvanguteks (mis kahjuks ebaõnnestusid).
See tõestas taaskord, et mu saavutused on suuremad, kui ise arvatagi oskasin. Nagu teada - inimesed, kes sinus vigu otsivad, ei ole lihtsalt valmis sinu õnnestumisi tunnustama. Ent samas tekitavad blogi kommentaarid minus ka palju küsimusi. Kas Eestis tõesti ei ole vaimse tervise kontrolliks ja vajaduse korral raviks enam tõesti mingit ligipääsu? Kas tõesti on ainsaks väljundiks ja iga hälbe rahuldamiseks anonüümne netiavarus? ......
<<<<<<<<<<<<
eh, naljakas suhtumine autori poolt, ise olen väga rahul sellega, et olen pelgalt "nimi telefoni raamatust", ehk siis anonüümne kommija, minu lähimas suhtlusringis ei tea keegi, et ma olen kommija, peangi lugu privaatsusest.
aga kommijad ei sõima teinekord mitte ainult loo autoreid vaid ka teisi kommijaid,
mind ennast on korralikult sõimatud ja mis seal pattu salata ega minagi puhas poiss ei ole.
aga ave sõltuvus teiste inimeste hinnangutest:
1-näiteks, vedeleb balti-jaama juures ennast täiskusnud joomane prükkar ja sõimab mööduvaid,
kui ave läheb mööda, siis hõigub avele, "kuule suur pu*siga lehm, mis sa siin tolgendad" jne.
ave võimalik käitumine;
a-saab kurjaks, läheb prükkari ligi ja äsab talle jalaga näkku
b-saab kurjaks ja jakkab kõva häälega, ropult vastusõimama
c-solvub ja jookseb nuttes minema
d-kehitab õlgu ja läheb edasi
2-näiteks, ave läheb mööda laste mängu väljakust, siis hõigub liivakastis mängiv 3 aastane avele, "ave on loll" jne.
ave võimalik käitumine;
a-saab kurjaks, läheb liivakasti juurde ja äsab 3aastasele rusikaga näkku
b-saab kurjaks ja jakkab kõva häälega, vastusõimama „ise oled loll“ jne.
c-solvub ja jookseb nuttes minema
d-kehitab õlgu ja läheb edasi
Tädi Maali6. august 2015, 07:18
Mis elamislubadest ja rohelistest kaartidest te siin räägite, Ave on juba 1992.a- alates USA kodanik, st. tal on Ameerika kodakondsus! Nii et palun ärge nii julgelt laimake USA kodanikku! Ja seda, et ta kunagi Eestis elama hakkaks, ei pea te küll muretsema, ta on üle poole oma elust elanud ikka USA-s!
hea nali6. august 2015, 07:28
_Nii et palun ärge nii julgelt laimake USA kodanikku!_
Autor on tulnud vist naljalisa tegema? Oi kui kole, laimatakse USA kodanikku. :((((
on7. august 2015, 01:09
häbi olla usa kodanik...igal aastal tuletatakse meelde 6.ja9.-augustit kui usa tappis sandistas Hirosima ja Nagasaki linnade kodanikud...mis asi on ameerika kodakondsus?Kas sealpool maakera on kõigil Brasiilias,Kanadas,Tsiilis jne üks kodakondsus-usa? Maali ajab jama ja kirjaneiu sama- pane eelmisel sajndil õpetatud inimeste ütlemised raamatusse ja saad piibli pea alla panekuks...öö-seks!
hea nali6. august 2015, 06:32
_meile üle 145-se IQ-ga friikidele tihti lihtsalt ei piisa meelelahutuseks "Tantsud tähtedega" või "Päevauudised"._
Ma ameerika provvva kirjutan nüüd see eesti keel. :)))))
P.S. Õnnitlused "õhtulehele". Uus sami lotila on leitud.
5. august 2015, 21:01
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
haritud. 6. august 2015, 00:05
Aga ta on ju läbinud korralikud ülikoolid, mis ei ole väga lihtne tegevus ning on saanud sellele vastava töö milles ollakse hea. Et ma ei tea väga palju selliseid inimesi Eestis tegelikult. Ka USA's elamise ja tööloa saamine pole väga lihtne kui sa oled pärisel ikkagi aus ja legaalne inimene. Selleks, et seda saada pead sa olema enam, kui väga tubli ja mida kõike veel. Kui ta selle juures on veel hea ema ja tal pole nii kasvatamatud täiesti närvihaiged ainult röökivad ja millegiga midagi puruks peksvad lapsed nagu Eestis kõigil on keda ma iial näinud olen on seda ikka juba väga palju. Selle kõige juures ma saan aru, et ta oskab ka veel midagi tegelikult väga hästi professionaalsel tasandil ja Venice Beach'il ei saa päris niisama keegi elada selleks sa pead olema väga töökas.
hea nali6. august 2015, 09:36
Miks kustutati kommentaator saavutus?'e kommentaar? Asja sisu oli ju ilusasti ära seletatud. Võib-olla tõesti liialt rahvalikus keeles, aga autori ainuke oluline isiklik saavutus on abiellumine rikka ameeriklasega. Või arvab tsensor, et paari kana ja juurviljapeenra pidamisegaa saab imede maal Ameerikas endale koristajat lubada?
odavad kõrvarõngad5. august 2015, 20:57
tegelt kõrvarõngad on siiski väga odavad, arvestades 2 meetrist endist jalgpallurit.
Vikatimees5. august 2015, 19:22
mul on sust kahju lapsuke--näed kuhu ülepingutus viib---reaalsuse tajumine on kadunud,kõik ei mahu marja maale,arvan ,et sinuga on selline lugu,müüks sulle kerge vaevaga käokella maha ja kindlalt küsid sa linnutoitu ka lisaks--ja ongi kogu su maailm,ära ikka halvusta inimesi keda sa ei tunne ja ei tea.
Tegemist on tõelise geeniusega5. august 2015, 18:07
Ei noh, mis sa kostad. Kui inimene vähemalt ise usub, et oskab igas vallas nõu anda.
sale viiekümpine5. august 2015, 18:07
appi, mis oksendust ma just praegu lugesin :D õnneks vaid mingi osa kogu sellest jurast, mis neiu eva või ave või mis iganes ta oli, siia paiskas. kirjavigadega muidugi. vaatamata oma hiiglaslikule iq-le :D edulugu on saavutatud jalgu hargitades, see on küll kindel. ja vedamist pidi ka olema. vot aru ma ei saa, miks peab pärast sellist edulugu inimene nii kibestunud olema, mis segab teda oma elu nautimast? las teised elavad, kuidas oskavad. aga ei, mõttetu eneseupitaja ja wannabe annab teada, kuidas tantsud tähtedega teda ei rahulda, muahahahahaaaaaaaaa. väga hale, kohe väge. vaeseke, kõik olemas ja ikka nutt kurgus, sest elu ja teised inimesed e meeldi. mõtleks, julgevad veel anonüümselt kommenteerida, kus selle häbi ots.
et sa sinna jänkisse jääksidki, Eestil pole sinusuguseid tarvis. mina aga jälle, kui rahaliselt ju võiksin, ei sooviks mingil juhul elada usas. reisil käia ja paar nädalalt seda klounaadi kannatada, seda küll, aga elama - ei mingil juhul.
aga, Avo5. august 2015, 17:31
Olen kah anonüüm, kuid ei kasuta iialgi selliseid väljendeid "nagu sitta pilduv tegelane. Tegemist jällegi palgi ja pinnuga, aga see palk on sinu silmas. Kui läheb kasutusele ID- kaart, siis jäävad ka kommentaarid ära. Parim on kommentaar autorilt nimega "Üks anonüümsetest", loe läbi ja mõtle ja ära loobi mõtlematuid sõnu.
Lugeja5. august 2015, 17:14
No ärge muretsega, Avel on väga palju asjalikke kommenteerijaid, kuid nad ei kirjuta Õhtulehes anonüümselt, vaid otse Facebooki kontolt AVELE! Nii et nad ei ole anonüümsed! Miks Ave üldse oma blogisid Õhtulehes kirjutab - vaid selleks, et mitte eesti keeles kirjutamist ära unustada. Ta kirjutab enamuses oma artikleid ja blogisid ikka inglise keeles ja tal on palju sõpru ja tuttavaid mitte ainult USA-s, vaid ka mujal maailmas. Muide - asjalikke inimesi, mitte sapist paisuvaid jupikesi!
mürki ka 5. august 2015, 14:21
kui üks kogukonnaliige on sunnitud peale kõva õppimist riigist vähese varaga jalga laksma, ... siis see on ju selge tõestus, et tolles riigis on väga palju täiesti nihu, kogukond on segi pekstud, hoolimist pole ollagi, tarkus ei maksa,..
Seepärast , ave. Kui sa vähegi veel hoolid oma sünnimaast, siis näita üles tarkust, kuidas aidata nõrgemaid siinsamas eestis, mitte siit jalga lastes, põgenedes, hoolijaid "pekstes"...
anonüümsed konmmentaatorid teevad ära tohutu eeltöö. nad kirjeldavad eesti elu detailideni välja... siist saab ainult jõudsalt edasi minna. Aga kui sinu "kaks enamraha" on tähtsam, kui siinse kogukonna ühine edasiminek, siis oota ameerikas see aega ära, kui siin on inimväärne ühiskond lõpuks üles ehitatud. Küll jõuad siis end siinse tule paistel soojendada ja eestlasena jälle uhkust tunda.
üks anonüümsetest. 5. august 2015, 13:55
Sellise puhtalt egomaniaki kiitlemine ajab südame pahaks...
Mina näen nendes nn. anonüümsetes kommentaarides pigem kaaskodanike muret eesti riigi kestvuse pärast, puudust kannnatajate päiksekiireta elu üle,... kusjuures valitsejatel ei paista oma rahvast enam hoolivust olema.
Haridus oma sügavas tähenduses ei peaks kiirgema vaid egoismi ja eneseupitamist, vaid eelkõige hoolivust ja hoolimist oma nõrgemast kaaskodanikust.
ja artikli autor võiks lahmimise asemel hoopis selgitada, kuidas oleks võimalik tavakodanikul muudmoodi kui anonüümse kommntaatorina igasuguste jupijumalate sigadustele tähelepanu pöörata.
Eelkõige tuleks anonüümseid kommntaaoreid võtta kui kogukonnast tervikuna hoolijaid, kui parteilised õlleeest räuskajad kõrvale jätta. Ikka sedapidi, et ka kõige tragimas kirjatükis on puudujääke, lapsusi, vasturääkivusi ,ussitand kohti... aga hooliv kodanik otsib üksnes edasiviivat, seda väikest tarkuseiva.
Muide, mulle isiklikult tundub, et eestist jalga lastes tulebki ego kõrgele tõsta, sest MINU KOGUKONDA ju enam kõrval ei ole... on vaid juhuslikud mistahes keelt ja kultuuri kandvad inimesed, kelle peale raskel heltkel lootma jääda oleks labane enesepettus. Siit ka see kirjatüki autori ülespuhutud liigne optimism, mis järgmisel hetkel sama kiirelt kokku kuivab.
:P5. august 2015, 13:40
The lady doth protest too much, methinks.
Omar5. august 2015, 13:11
Kui tuled Eestisse tagasi, siis korda ka siin oma edulugu.
Kui see õnnestub, siis suudlen Su seeliku alumist serva.
Kiiks5. august 2015, 12:13
Kui ei viitsi lõpuni lugeda, siis loe ainult lõpust, kus kõik lühidalt kokku võetud: tee tööd, näe vaeva...
Hädaldamine, kadestamine, võimulolijate sõimamine ja riigilt abi lunimine ei vii elus edasi.
Mõtle parem, mida sa saad ise ära teha, et su elukvaliteet paraneks.
Esimene takistus on kindlasti kasinapoolne haridus, mis peegeldub ka kommentaariumides.
Lugeja5. august 2015, 10:02
rwrrwm5. august 2015, 09:54
heh. kahe esimese läigu järel olin valmis positiivse kommentaari kirjutama, aga edasi jätkas autor samal tasemel, nagu need, kelle kallal ta ise närib. pidin lugemise katkestama, inimeste kallal ilkumisega oma lugejaskonda ei kasvata. ei ole varem siin kommenteerinud. isegi ei tea, kes autor on.
anonüümne kommentaator5. august 2015, 09:49
Jah. Enne kui kivi võtad, et teise suunas virutada, kae oma tegusid..... Armas Ave, mik skirjutad ise sedasi: "Looduse ilu kirjeldamine ja pildistamine on halisemine??? 'Sul jäid vist täna rohud jälle võtmata. Soovin sulle peatset paranemist!" Jätab sinust halva mulje. Nii halva mulje, et kuidagi usu 145 IQ-d.
tohmu5. august 2015, 09:43
Ei ole lugenud autori eelmist üllitist ega selle kommentaare, aga antud kirjatükk on küll kole sapine ja ärapanemist täis. Koer kukkus küla peale klähvima.
troll5. august 2015, 09:23
Ma olen tähele pannud, et asjalike artiklite all on ka asjalikud kommentaarid. Kui autori ainus soov on provotseerida ja teemaarendus on teisejärguline, siis ta seda ka saab. Milleks hädalda, kui inimsed teevad täpselt seda, mida soovid? Tänama peaksid, mitte parastama. Kirutamine on ikka sõnumi edasiandmiseks, mitte enda ego upitamiseks. Väk rämpsajakirjanik.
troll5. august 2015, 09:23
Ma olen tähele pannud, et asjalike artiklite all on ka asjalikud kommentaarid. Kui autori ainus soov on provotseerida ja teemaarendus on teisejärguline, siis ta seda ka saab. Milleks hädalda, kui inimsed teevad täpselt seda, mida soovid? Tänama peaksid, mitte parastama. Kirutamine on ikka sõnumi edasiandmiseks, mitte enda ego upitamiseks. Väk rämpsajakirjanik.
vastuseks salakavalale mürkmaole5. august 2015, 09:11
See arikkel on mürki täis. Anonüümsus ei ole pahe. Otse vastupidi - oludes, kus asjadest otse ja vigurdamata rääkimise eest karistatakse, on anonüümsus suisa voorus.
Tagane, oo pseudokristlik kurja mürki pritsiv madu!
Sammal j5. august 2015, 08:57
Püüdlused isiklikeks solvanguteks ei olevat ju õnnestunud. Milleks niimoodi valetada, läbi kogu artikli paistab ju ainult solvumine ja enese saavutustega (kui need ikka on reaalselt saavutatud) uhkustamine.
jj5. august 2015, 08:55
täielik vabadus ei ole demokraatia vaid lagastamine. Osa inimesi vajab ka demokraatlikus riigis piiride seadmist. See on lihtsalt inimese arengu taseme küsimus. Ei tasu arvata, et kõik laabub iseesnesest.
Võtame kasvõi Evelin Ilvese saaga. Kui inimest lihtsalt materdatakse aastaid , siis lõpuks õnnestub inimene ka kommentaaridega tappa. Ja see pole ju ainult tigedate üksikisikute tegu, jäledate kommentaaride eest on paljudel juhtudel keegi maksnud. Evelini kohta saabus ju kõige tühisema artikli alla sadu sõimavaid, needusi soovivaid jubedaid kommentaare.
Kurjategija ei ravi ennast ise, ei muutu heatahtlikuks, kui saab sente oma tegevuse eest. Neid tuleb ravida piirangutega.
Kas inimene saab otseste solvangute tõttu enda kaitseks kohtusse minna? Tavainimesel puudub selleks raha, riigitegelane küllap on nii tark, ja tugev, et öelda: "see läheb mööda".
Avo5. august 2015, 08:41
Paraku on Avel 100% õigus. Väga palju Eesti inimesi ongi sapised, õelad ja pahatahtlikud, kuid samas ka arad. Kui kommenteerimne toimuks ainult ID kaardi põhiselt (vm isikut tuvastava süsteemiga), oleks neid sitta pilduvaid tegelasi hulga vähem.
Ave Mariale edu!