Oleksi Petšerov mängimas Tartu Rocki vastu.Foto: MATI HIIS
Korvpall
6. august 2015, 17:53

Ukraina koondise peatreener keeldus Kalevis mänginud Petšerovist (1)

Eesti korvpallikoondis kohtub Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril ühe kuu ja ühe päeva pärast Ukrainaga, kel pole kokku saamas kaugeltki tugevamat koosseisu ja kust puudub ka NBA suveliigas mänginud ekskalevlane Oleksi Petšerov.

Ukraina korvpalliliidu president Mihhail Brodski ütles portaalile isport.ua antud intervjuus, et peatreener Jevgeni Murzin keeldus Petšerovit koondisse kutsumast. Ehkki suvel on sealmail pikka aega olnud juttu Petšerovi võimalikust koondisega liitumisest pärast mitmeaastast vaheaega. Viimase info põhjal näib, et õigus oli Kalevi juhendajal Alar Varrakul, kes pärast klubihooaja lõppu antud intervjuus rääkis, et Petšerov on Ukrainas persona non grata.

Brodskil oli lugejatele veel üks kehv uudis. Viimasena loobus koondise laagrist tsenter Kirilo Natjažko, kes kuulus aasta tagasi näiteks Vilniuse Lietuvos rytase koosseisu. Loobumise põhjuseks olnud ... koondisesisene konkurents. "Natjažko tahtis algviisiku kohta, kuid Murzin ei saa talle seda lubada," vahendas president. Praegu on Ukraina põhitsentriks eelmisel hooajal Saraatovi Avtodoris mänginud ja eelolevaks Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga lepingu teeninud vägilane Kirilo Fessenko.

Ukraina eest ei mängi EMil kindlasti ka Aleks Len, Serhi Gladõr, Serhi Lištšuk. Pole teada, kas koondisega liitub NBA suveliigas mänginud Slava Kravtsov - näiteks temaga ühte meeskonda kuulunud uus kodustatud mees, mängujuht Jerome Randle juba harjutab koondisega. Täna sõitis Ukraina meeskond sõprusmängudele Makedooniasse, kus kohtub nädala lõpus sealse koondise ja Iisraeliga.