Rein Taaramäe.Foto: ALAR TRUU
Jalgrattasport
6. august 2015, 18:32

2. koha säilitanud Taaramäe tänasest etapist: ägasin elu karmimates krampides

Rein Taaramäe pidi Burgose velotuuri kolmandal etapil tegema küljetuules tublisti tööd, täitis tiimi ülesande ja lõpetas 36. kohaga. Kokkuvõttes jätkab Taaramäe teisel kohal.

"Karmid päevad Vuelta Burgosel," pealkirjastas Taaramäe äsjase postituse Facebookis. "Täna oli plaanis viimane lihtsam päev, mis kujunes aga väga tapvaks. Esimesed poolteist tundi oli keskmine kiirus 50 km/h, seejärel tuli 40km enne lõppu kõva küljetuul. Ette jäi vaid 25-30 meest. Raskeim osa oli see, et töömehed jäid maha ning ette mina koos Sanzhese, Scarponi ja noore Lopeziga (klubikaaslased Astanas - toim).

Et Sanchez-Scarponi olid liidrid ja Lopez kutu ning teised tiimid aitasid vaid osaliselt, sain mina ülesande punti juhtida, mingi aeg tõmbasin üksi 15 km järjest. Lõpetasin täitsa kutuna ja ratta seljast maha hüpates ägasin elu karmimates krampides - tundus, justkui lihased lõhkeksid kohe. Vähemalt saime liidrisärgi kaitstud ja suutsin ees grupis istuda. Tunnen end hästi ja olenemata sellest, et endale täna kuuli pähe sõitsin, loodan ka ise veel tulemuseni jõuda. Homme ja ülehomme karmimad päevad mägedes. Egas midagi - tuleb pedaali anda!" lõpetas Taaramäe.

Etapi võitis venelane Vladimir Issaitšev, kellele Astana mehed kaotasid 15 sekundiga. Kokkuvõttes on tänu eilse meeskonnasõidu võitmisele neli esimest kohta Astana päralt: juhib Luis Leon Sanchez ühesekundilise eduga Taaramäe, Miguel Lopez Moreno ja Michele Scarponi ees.