Eesti korvpallikoondis.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
6. august 2015, 20:14

Eesti korvpallikoondis EMi eelses edetabelis 20. kohal

Euroopa korvpalliliit avaldas üks kuu enne EM-finaalturniiri algust sellel osalevate meeskondade edetabeli, mida hakatakse vastavalt kontrollmängude tulemustele muutma. Eesti pandi hakatuseks 20. kohale.

FIBA Euroopa rõhutab tabelit "2015 Power Rankings" avaldades, et tegemist on subjektiivse järjestusega. Eesti 20. koha juurde kuulub järgmine kommentaar: "Üks kolmest meeskonnast, kes pole mõnda aega EMil mänginud. Eestil polnud parim start, kui kahel korral kaotati naabrile Venemaale. Kuid "naaber" on võtmesõna, sest eestlased saavad naaberriigis Lätis alagruppi mängides tugeva toetuse."

Eestist tahapoole asetati Bosnia ja Hertsegoviina ("Sõltub liiga palju puuduvast Mirza Teletovicist."), Ukraina ("Paljud võtmemängijad ja legendaarne treener Mike Fratello puuduvad sel suvel."), Holland ("Alustas kontrollmänge nelja kaotusega, sealhulgas EMile mitte pääsenud Austriale.") ja Island ("Nad pole sel suvel veel mänginud, seis saab selgemaks reedel, mil kohtutakse Hollandiga.").

Kui Ukraina on 22. kohal, siis Eesti ülejäänud alagrupivastastest on Leedu 4., Läti 11., Belgia 12. ja Tšehhi 17. Vahetult meie ees on Gruusia ja Makedoonia. Kolm esimest on Hispaania, Serbia ja Prantsusmaa ning näiteks Soome on pärast prantslaste üle saadud võitu asetatud kaheksandaks.