NBA suveliigas San Antonio Spursi eest mänginud Dairis Bertans on koondise liidreid. Foto: AP / Scanpix
Korvpall
9. august 2015, 23:14

Täiendatud kell 23.14!

Läti, Belgia ja Ukraina korvpallurid said võidu

Euroopa korvpallimeistrivõistluste finaalturniiriks valmistuvate meeskondade kontrollmängude karussell on alanud, Eesti alagrupikaaslane Läti alistas täna kodusaalis Sloveenia 72:66.

Lõunanaabrid ladusid võidule aluse esimese kümne minutiga, mis võideti 23:10. Seejärel lasti vastane küll lähemale, enne viimast veerandit vaid nelja punkti kaugusele, kuid lätlased suutsid edu hoida. Mitme põhimeheta (sealhulgas sai puhkepäeva ekskalevlane Rolands Freimanis) mänginud Lätile tõi Žanis Peiners 19 ja Dairis Bertans 16, Sloveeniale (kes mängib sel suvel teatavasti liidri Goran Dragicita) Zoran Dragic 14 ja Alen Omic 10 punkti.

Kreeka korvpalliliit teatas oma Twitteri kontol, et nende koondis kaotas veel ühele Eesti alagrupivastasele Belgiale võõrsil 59:64. Viimati oli Kreeka kaotanud Belgiale aastal... 1984! Seega tormihoiatused neile, kes Eesti-alagruppi kergeks peavad...

Kui Ukraina oli eile alustanud kontrollmänge 30-punktilise saunaga Makedoonialt, siis täna kohtuti samas riigis Iisraeliga ja võideti 88:83. Eelmisel nädalal Eestiga kohtunud Venemaa käis külas valitseval Euroopa meistril Prantsusmaal ja kaotas 55:93.