Rein Taaramäe tegi eelmisel nädalal vaimustavaid esitusi.Foto: ALAR TRUU
Spordiblogi
10. august 2015, 07:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Rein Taaramäe, Mikk Pahapill ja võrkpallikoondis (2)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 10. augusti valik:

Läinud nädala pluss | Läheb ilmselgelt Burgose velotuuri võitnud Rein Taaramäele, kuid sama palju on selle ära teeninud ka 400 meetri tõkkejooksjad Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagor. Taaramäe puhul on eriti kõnekas asjaolu, et tööd ei tehtud mitte tema, vaid tema tegi teiste heaks. Mägi näitas, et on Pekingi MMiks valmis, Jagor aga möllas nädal aega Kilingi-Nõmmel treenerina lastelaagris ja paugutas selle emotsiooni pealt uskumatu rekordiga end samuti Pekingisse!

Läinud nädala miinus | Kergejõustikus oli MMiga seonduvalt negatiivset paraku positiivsest enam. Kümnevõistleja Mikk Pahapill ihkas proovida kolme üksikala, kuid startis neist vaid ühel ning peab Pekingi asemel hakkama valmistuma Rio olümpiaks. Samuti loodeti MM-normi kolmelt sarmikalt piigalt, kuid Ksenija Baltal jäi sellest vähe, Eleriin Haasal ja Maris Mägil aga palju puudu.

Alanud nädala ennustus | 33% on võimalus, et Eesti võrkpallikoondis võidab Euroopa liiga. Sel nädalal Poolas Walbrzychis peetaval finaalturniiril on keskmisest (25%) kõrgemad oma alagruppides esikoha saanud Eesti ja Sloveenia eduvõimalused, keskmisest madalamad Kreeka ja Poola B-koondise šansid. Alagrupi kaotuseta läbinud eestlased ammutasid kümnest mängust kõvasti enesekindlust, mis peaks neid aitama ka otsustavates mängudes.